BİNGÖL - Karlıova’nın Xêlîfan köyünde yapılması planlanan termik santrale karşı açıklama yapan HDP Bingöl İl Örgütü, doğayı korumanın insani görev ve sorumluluk olduğunu söyleyerek, “Doğamızın kirletilmesini istemiyoruz” dedi. 

Bingöl’ün Karlıova ilçesine bağlı Xêlîfan köyüne termik santral yapımına karşı tepkiler gelmeye devam ediyor. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bingöl İl Örgütü, santralin yapılacağı bölgede açıklama yaparak, bölgede termik santral istemediklerini belirtti. 

HDP Bingöl İl Örgütü Yöneticisi İmdat Morsümbül, santralin bölgedeki doğal su kaynaklarının yanı sıra doğaya da zarar vereceğini kaydetti. Santralin bir “doğa yıkımına” yol açacağını ifade eden Morsümbül, “Kentteki sivil toplum örgütleri ve yurttaşlar demokratik haklarını kullanarak projenin iptalini istiyor. Bizler doğal dengeyi korumayı insani görev ve sorumluluk olarak görmekteyiz. 1990’lardan bu yana gündemde olan bu kömür santral projesine karşı olduğumuz belirtmek istiyoruz. Doğamızın ve suyumuzun kirletilmesini istemiyoruz” diye konuştu. 

Öte yandan Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğü’nün, köyde yapımı planlanan termik santralin ihale sürecini başlattığı belirtildi. Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğü’nün yaptığı duyuruya göre rödövans usulü ile yapılacak olan ihale bugün gerçekleşecek. Duyurusu yapılan ihalenin bedeli 15 milyon TL olurken, köylüler ihalenin gerçekleşip gerçekleşmediğine dair bilgi alamadıklarını söyledi. 

( Kaynak: MA )

Editör: Haber Merkezi