İSTANBUL – Heybeliada'da orman yangını çıktı. Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, söndürme çalışmaları devam eden yangına ilişkin ''Alevler yerleşim yerlerine yakın. Risk var" açıklamasında bulundu. 

İstanbul Heybeliada'da yer alan Bayrak tepesindeki ormanlık alanda yangın çıktı. Dumanları fark eden ada sakinlerinin ihbarı ile yangına müdahale için bölgeye söndürme helikopteri ve itfaiye ekipleri yönlendirildi.

Heybeliada İtfaiye Ekibi, Kartal ve Maltepe itfaiye ekiplerinin karadan yürüttüğü yangın söndürme çalışmalarına söndürme helikopteri de havadan destek veriyor.

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, ''Tek noktada bir yangın var. Rüzgar etkili. Alevler yerleşim yerlerine yakın. Risk her zaman var. Olağanüstü bir durum olmazsa kontrol altına alabileceğimizi düşünüyorum" dedi.

Çıkış nedeni henüz bilinmeyen yangın, Anadolu Yakası'ndaki Kartal, Pendik ve Maltepe ilçelerinden de görülüyor.

Orman Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, yangının saat 13.07’de başladığı, ilk müdahalenin ise saat 13.10’da yapıldığı kaydedildi. Yangına 1 uçak, 3 helikopter ve 5 arazöz ile müdahalenin sürdüğü ifade edildi.

İstanbul Valiliği ise, “Balıkesir ve Bursa’dan sevk edilen 2 helikopter ile İzmir, Muğla ve Antalya’dan sevk edilen 4 yangın söndürme uçağı ve 2 adet itfaiye aracı adaya hareket halindedir. Yangının çıkış sebebiyle ilgili soruşturma başlatılmıştır" açıklamasında bulundu (MA)

Editör: Haber Merkezi