İSTANBUL - SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği, Rize’nin İkizdere ilçesinde yapımı devam eden taş ocağına karşı mücadele eden İkizdereli kadınları, 2021’in “Yılın Kadınları” olarak seçti.

SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği, Rize’nin İkizdere ilçesinde Cengiz İnşaat’ın taş ocağı çalışmalarına karşı mücadele eden İkizdereli kadınları, 2021’in “Yılın Kadınları” olarak belirledi. 

Plaketler, 20 Ocak’ta Pera Müzesi’nde düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek.

 

İLHAM VEREN KADINLAR 

SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Kadın hareketinin geniş katılımıyla 2021 yılında toplumsal cinsiyet eşitliği ve dünyadaki kadın hakları mücadelesinde öncü, eşitlikçi ve feminist duruşuyla örnek olmuş, başarılarıyla kadınlara ilham vermiş veya sistematik baskılara direnerek dayanışmaya katkı sunmuş 21 kadını 2021’in ‘Yılın Kadınları’ olarak belirledik. Eşitlikçi duruş, başarı, ilham, direniş ve dayanışma kriterleri göz önüne alınarak belirlenen "SES Yılın Kadınları"  arasında sizin de yer aldığınızı duyurmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Fazlasıyla hak edilmiş bu ödülünüz için tebrik ediyoruz.” ( Kaynak: MA )

Editör: Haber Merkezi