MUĞLA - Türk Toraks Derneği, bu yılki “Çevre ve İklim Sorunları Savunuculuk Ödülü”nü Akbelen Ormanı için mücadele eden İkizköylülere verdi.

Türk Toraks Derneği, bu yılki kongresinde “Çevre ve İklim Sorunları Savunuculuk Ödülü”nü Validebağ ve Akbelen Ormanı için mücadele edenlere verdi. İkizköy Çevre Komitesi adına İkizköylülerden Nejla Işık ve Celal Çoban ile birlikte Akbelen Gönüllülerinden Zeynep Aktoğu aldı.

“Akbelen Ormanı’nı vermeyeceğiz” dövizleriyle sahneye çıkan İkizköylüler adına konuşma yapan Nejla Işık, “İkizköy’ün mücadelesi 40 yıldır sürüyor. Kaç köyü, zeytinliği, ormanı katlederek gelmiş. İnsanların nasıl göçe zorlandıkları gözlemledik. İkizköylüler olarak dedik ki; zararın neresinden dönersek kardır. Çünkü bizler şehre göç etmek, köleleşmek istemiyoruz. Özgürce yaşamak istiyoruz. Pandemide hepimiz doğanın ne kadar önemli olduğunu gördük. Termik santraller köylülerin birçoğunu kanserden kaybettik. Köydeki birçok insanda kanser tedavisi görüyor. Çocuklarım ve bende alerjik astım hastası. Termik santralin etkilerini böyle görüyoruz” diye konuştu. ( MA)

Editör: Haber Merkezi