ADANA- Balık ve arı ölümlerine neden olan Ceyhan Nehri’ndeki kirliliği yerinde inceleyen CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, bakanlığı bir kez daha göreve çağırdı

Geçtiğimiz günlerde binlerce balık ve arı ölümlerine neden olan Ceyhan Nehri’ndeki kirliliği yerinde gören CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nı göreve çağırdı. Ceyhan Nehri’nde incelemelerde bulunan Jeoloji Yüksek Mühendisi Dr. Müzeyyen Şevkin, atık ve kirlilik nedeniyle tarım arazilerinin de tehlike altında olduğunu vurguladı. Dr. Şevkin, kirlilik nedeniyle balık ve arı ölümlerinin yanı sıra bazı kuş türlerinin de öldüğünü, ayrıca tarımsal sulamada kullanılan nehir suyunun tarım arazileri, ürünler ve dolayısıyla insanlar için de büyük tehlike saçtığını dile getirdi.


“BAKANLIK İŞLEM YAPMIYOR”
Kahramanmaraş Göksun’dan başlayıp İskenderun Körfezi’ne kadar uzanan 509 kilometrelik Ceyhan Nehri’nin Türkiye’nin en önemli akarsularından biri olduğunu dile getiren Dr. Şevkin, “Ceyhan nehri endüstriyel atıklarla maalesef yol boyunca katledilmektedir. Ceyhan nehri üzerinde balık ve arı ölümleri gerçekleşmiştir. Bazı kuş çeşitlerinin öldüğü görülmüştür. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nı daha önce mecliste göreve davet etmiş olmamıza rağmen nehirdeki kirlilik devam ediyor. Müsilaj benzeri ve simsiyah akan bir nehirle karşı karşıyayız. Bakanlığı, endüstriyel atıkları, zehirli atıkları nehre boşaltanlarla ilgili işlem yapmaya ve göreve davet ediyoruz” diye konuştu.
“MÜSİLAJ BENZERİ KÖPÜK VAR”
Müsilaj benzeri köpüklerin oluştuğu ve simsiyah akan nehrin etrafının tarım arazileriyle dolu olduğunu, dolayısıyla kirliliğin ürünleri ve insanları da tehdit ettiğini kaydeden CHP’li Dr. Şevkin, “Nehrin etrafında hem tarım yapılıyor hem başka bitki örtüleri de var. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın devreye girmesi için illa ki insanların mı ölmesi gerekiyor? İnsanların ölümü gerçekleşmeden bakanlığı bir kez daha göreve davet ediyor, bu konuya müdahale etmeye bekliyoruz” dedi.


SORU ÖNERGESİNE YANIT VERİLMEDİ
Daha önce de Ceyhan nehrindeki atık kirliliğine dikkat çeken CHP’li Dr. Şevkin, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikli Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle meclise soru önergesi de sunmuştu. Nehirdeki kirliliğin devam ettiğine işaret eden Dr. Şevkin, bakanlıktan henüz bir yanıt gelmediğini sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi