İZMİR – İzmir’de şiddetli yağış sel baskınlarına neden oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Zorunlu olmadıkça evden çıkılmasın" çağırısı yaptı. 

İzmir'de etkili olan sağanak yağış nedeniyle kent merkezi ile Dikili, Foça ve Aliağa ilçelerinde sel meydana geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün, kuvvetli sağanak yağış uyarısı gece saatlerinde etkili oldu. Bölgesel olarak yaşanan sağanak yağışta, Foça'da cadde ve sokaklar sular altında kalırken, birçok iş yeri ve evi su bastı. Yoğun yağışla birlikte, ilçede dereler, derecikler ve rögarlar taştı. Barış Caddesi, Büyükdeniz Sahili, Reha Midilli Sevgi Yolunun büyük bölümü, Pazaryeri, Büyükdeniz Sevgi caddesi ve Jandarma Komando Okulu önlerinde sokaklar göle döndü. Büyükdeniz sahilinde yükselen deniz, sahille birleşti. Deniz ve sel suları karıştı. Bölgede çalışmalarını aralıksız sürdüren belediye ve itfaiye ekipleri, suları tahliye ederek olası bir taşkını önlemeye çalışıyor.

‘EVDEN ÇIKMAYIN’ 

Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından yurttaşlara çağırı yaparak şu ifadeleri kullandı: “İzmir’imiz gece başlayan ve şiddetini artıran olağanüstü yağışla adeta afete maruz kaldı. İlçelerimizin ardından merkezde de dereler taştı. Ekiplerimiz gece boyu teyakkuzdaydı, şu an da görevinin başında. Zorunlu olmayan hemşerilerimizin sabah trafiğe çıkmamasını rica ediyoruz. Birlikte bu afeti de aşacağız. Çok şiddetli yağmurda Hacı Ahmet, Mehmetçik, Hıfzısıhha, Poligon, Gümüşpala, Yamanlar, Çitlenbik, Doğançay, Yahya derelerinde yer yer taşmalar var. Bu yüzden bazı cadde ve sokaklar olumsuz etkileniyor. Tüm ekiplerimiz görev başında. Zorunlu olmayanlar lütfen trafiğe çıkmasın."

Editör: Haber Merkezi