MUĞLA - Marmaris Hisarönü Mahallesi’nde çıkan orman yangını rüzgarın etkisiyle birçok bölgeye yayıldı. Bördület ve Değirmenyanı bölgesinde 30 ev tahliye edildi.

Muğla Marmaris ilçesine bağlı Hisarönü Mahallesi’nde dün akşam başlayan orman yangını sürüyor. Amazon Koyu Bördübet Yedi Adalar mevkiini saran alevler kısa sürede geniş alana yayılıp Otluk Koyu istikametine hızla ilerledi. Yangının ilerlemesi sonucu yanan bölgeyle yerleşim yerleri arasında 4 kilometrelik bir mesafe kaldı. Bördübet ve Değirmenyanı bölgesinde alevlerin tehdit ettiği 30 ev, tahliye edildi.

Yangın bölgesine çok sayıda arazöz ve iş makinesi sevk edilirken Antalya, Denizli ve İzmir orman bölge müdürlüklerinden de çok sayıda ekip bölgeye gönderildi. Sabahın ilk saatlerinden itibaren ise yangına havadan 20 tane helikopter ve 14 uçakla müdahale başladı. Yanan saha yoğun duman altında bulunurken, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ise yaptığı açıklamada, bölgeye 1393 personel, 338 araç ve 35 iş makinası görevlendirdiğini açıkladı.

‘ÇAĞRIMIZI DUYUN’

Sanal medya hesabı üzerinden gece saatlerinde açıklama yapan Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ise, “Maalesef ki en büyük olumsuzluğumuz şu anda rüzgarın oldukça şiddetli olması. Rüzgardan kaynaklı durumumuz çok da parlak gözükmüyor. Gelişmeler oldukça size bilgi vermeye devam edeceğiz. Hava kararmadan yapılan havadan müdahale maalesef şu anda yapılmıyor. Tek talebimiz gece görüşlü helikopterlerin acil olarak bölgeye gönderilmesi. Yoksa yine bir felaketle karşı karşıya kalacağız. Yetkililerin bu çağrımızı bir an önce duymasını bekliyoruz” dedi.

( Kaynak: MA )

Editör: Haber Merkezi