ORDU - OBB yönetiminin Ordu’nun tarihini yok ettiği, kente ihanet ettiğini vurgulayan ORÇEV, hafızalarının güçlü olduğunu, yapılan hukuksuz projelere karşı mücadele edeceklerini vurguladı. 

Ordu Çevre Derneği (ORÇEV), Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin (OBB) tarafından kent merkezindeki tarihi yük iskelesinin yıkılarak yerine beton iskele yapması hakkında yazılı açıklama yayınladı. OBB’nin kentin hafızasını yok ettiğine vurgu yapılan açıklamada, “OBB yönetimine sürekli yük iskelesinin neden yıkıldığını, yerine nasıl bir proje olduğunu sorduk. Bunu kamuoyuyla da paylaştık. Kıyı düzenlemesi projesine açtığımız dava lehimize sonuçlandı. Bu nedenle kıyıda her hangi bir proje gerçekleştirme olanakları yoktu” denildi. 

OBB Başkanının dernekleri ile görüşme talep ettiği de belirtilen açıklamada, “Başkanın odasında dernek yönetiminde üç kişi ve Belediye Başkanı Hilmi Güler, daire başkanlarının tümü, avukatları ve mühendisleriyle yaptığımızda toplantıda yapılanın hukuksuz olduğunu, aslına uygun yapılması gerektiğini dile getirdik. Başkan da projede değişiklik yaparak aslına uygun olacağını söyledi. Hatta Atatürk’ün Ordu’ya çıktığı Enver Yılmaz döneminde yıkılan iskelenin de yapılmasının iyi olacağını söylemişti. Ancak biz kapıdan çıktıktan sonra hiçbir görüşme olmamış gibi beton yığınıyla hafızayı yok eden projenin yapılması devam etti. Hem de mahkeme kararlarına rağmen. Şu an yapılan proje de hukuksuz bir şekilde yapılmaktadır” diye aktarıldı. 

HAFIZA YOK EDİLİYOR

OBB yönetiminin Ordu’ya ihanet ettiğine dikkat çekilen açıklamada, “Tahıl Pazarı yok edildi. Ordu’nun simgelerinden olan Tahıl Pazarı, takılma meydanı oldu. OBB, tarihi yok ederek tarihi iş yapıyor. Şehrin hafızasını korumak isteseydi, tarihi yapılar işyerlerine ve AVM’lere devredilmezdi. Kirazlimanı Mahallesindeki Hıdırellez, Mayıs Yedisi yapılan mesire alanı korunurdu. Hafıza böyle mi korunuyor? Millet Düzü olarak bilinen Çarşamba Pazarı da proje olmadan yıkılmaya başlandı. Şimdi de yük iskelesi yerine yapılan anlamsız beton yığınını “Hafızayı koruma” iddiasıyla pazarlamaya çalışıyor. Kısacası Ordu Büyükşehir Belediyesi Ordu’nun hafızasını yok etmeye devam ediyor. Ancak bizlerin hafızası güçlü, hafızamızı yok edemeyecekler” ifadeleri yer aldı. 

Editör: Haber Merkezi