BARTIN - Orta Karadeniz’de etkili olan sağanak yağış, Bartın ve Sinop’ta sele neden oldu. Sel sularına kapılan bir kişi kayboldu. 

Bartın ve Sinop’ta gece saatlerinde etkili olan sağanak yağış, sele neden oldu. Sel nedeniyle Bartın-Karabük karayolunun Yenihan köyü mevkiinde yol çöktü. Yoldan geçen araçlar da sele kapıldı. Yenihan’da evlerinde mahsur kalan 20 kişi tahliye edildi.

BİR KİŞİ KAYIP

Ulus ilçesine bağlı Zafer köyü ve Akörensöküler köyüne ulaşım sağlayan köprüler sel nedeniyle yıkılırken, köylere ulaşım sağlanamıyor. Akörensöküler köyünde ise sel sularına kapılan bir kişi kayboldu. 

SİNOP’TA DA SEL

Sinop’ta etkili olan yağış ise Ayancık ilçesinde Ayancık Çayı’nın taşmasına neden oldu. Çay üzerindeki köprü hasar görürken, ilçedeki birçok köprü yıkılma tehlikesi nedeniyle geçici olarak ulaşıma kapatıldı. Sel sularına kapılan birçok araç denize sürüklendi. İlçenin Cevizli ve Beşiktaş Mahallelerindeki ev ve iş yerleri, araçlar ile Sanayi Sitesindeki iş yerleri sular altında kaldı. Bölgeye bir süredir elektrik ve su verilemiyor. Ayancık Kapalı Pazar Yeri ise sel nedeniyle sular altına kalırken, Ayancık Devlet Hastanesinde yaşanan su baskını nedeniyle hastaların tahliye işlemine başlandı.

(MA)

Editör: Haber Merkezi