VAN - Serhat bölgesinden çok sayıda kişi, Cudi Yürüyüşü'ne katılmak üzere gece yarısı Van'dan yola çıktı.  

MA'nın haberine göre; Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Özgür Kadın Hareketi (TJA), Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Mezopotamya Ekoloji Hareketi öncülüğünde "Savaş Yıkımına ve Doğa Talanına Karşı Yürüyoruz" şiarıyla bugün Şırnak'taki Cudi Dağı'na yürüyüş gerçekleştirecek. Serhat bölgesinden de yürüyüş için yola çıkıldı. HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, milletvekili Murat Sarısaç, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda kişi, akşam saatlerinde HDP Van İl Örgütü binası önünde bir araya geldi. 

HALAYA DURDULAR 

Polisler, kent çıkışında yürüyüşe katılmak için yola çıkanların aracını durdurdu. Uzun bir süre bekletilen kişiler, kimlik kontrolünden geçirildi. Polislerin kimlikleri isim okuyarak dağıtması üzerine, araçta bulunan bir yurttaş Kürtçe "Ez li vir im (Buradayım" dedi. Polisin "Kürtçe konuşma" demesi dikkat çekti.

Kimlik kontrolünün ardından yola koyulan partililer ve ekolojistler, Bitlis'te kahvaltı yaptı. Ekojistler ve partililer, burada uzun bir süre halaya durarak, sık sık "Bijî berxwedana Cudî", "Bijî Serok Apo" ve "Bijî berxwedana zindanan" sloganları attı. Farklı kentlerden bazı kişilerin de dahil olduğu ekolojist ve partililer, daha sonra Şırnak'a doğru yola çıktı. 

Editör: Haber Merkezi