Dünya Hayvanları Koruma Derneği (WAP), internet üzerinden yapılan yabani hayvan ticaretinin arttığını söyleyerek, yabani hayvan ticaretinin hem hayvanlar hem de toplum sağlığı üzerindeki yıkıcı etkileri konusunda uyardı


Dünya Hayvanları Koruma Derneği (WAP) her yıl milyonlarca yabani hayvanın ticari amaçlarla yakalandığını, tutsak edilerek beslendiğini ve satıldığını açıkladı.







BenzerHaberler




İçerik Yok






WAP, yabani hayvanların kafeslendiğini ve insana ölümcül hastalıklar bulaştırabileceğini hatırlatarak, yasa dışı olarak yapılan alım satım işlemlerinin Facebook, YouTube, Instagram and e-ticaret siteleri üzerinden yapıldığı açıklamasında bulundu.


WAP ve bazı STK’lar, koronavirüs salgınının insan ve yabani hayvan arasındaki yakınlıktan kaynaklandığına işaret ederek, yabani hayvan ticaretinin biran önce sonlandırılmasını istedi.


En çok sürüngenler alınıp satılıyor

Yabani hayvan ticaretinin yüzde yirmisini oluşturan sürüngenlerin, doğal yaşamlarından çok farklı olarak plastik konteynerler ya da cam fanuslarının içerisinde tutsak edildikleri biliniyor.


9 milyon sürüngenin evde besleniyor. Doğal yaşamından koparılan sürüngenlerin yüzde 75’i kafeslendikleri ilk 1 yılda ölüyor.


WAP verilerine göre, 45 yılda 3 milyondan fazla Afrika kraliyet pitonu Avrupa, Amerika ve Asya’ya ihraç edildi.


( Yeni Yaşam Gazetesi )
Editör: Haber Merkezi