BİTLİS-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: Birçok kez baskılar nedeniyle sıkıntılar yaşayan işletmesi durma noktasına getirilen Buzlupınar Dinleme Tesisleri'nin bu kez de yolları kapatıldı.

Birçok kez çeşitli baskılara maruz kalan bölgenin en büyük tesislerinden olan Bitlis Buzlupınar Dinlenme Tesisleri'nin bu kez de yolları kapatıldı. Van-Bitlis-Diyarbakır yol güzergahında bulunan tesislere Van yönünden gelen araçların giriş yoluna bariyerler dikilerek tamamen kapatıldı.


İşletme Sahibi Ömer Barin, Van'dan gelen bir aracın tesise girmesi için 1 kilometre gittikten sonra ters şeritten tekrar geri dönmesi gerektiğini belirterek, "Kimin neden böyle bir uygulamayı yaptığını bilmiyoruz. Uluslararası İpekyolu'nun güzide mekanı bu tesis 120 kişiye istihdam sağlıyor. Buradan geçen araçların en uğrak yeri olan tesisimiz şimdilerde güvenlik gerekçesi ile işlevsiz hale getirilmek isteniyor. Bu uygulama ile hem biz hem çalışanlarımız mağdur ediliyor. Kurum ve bazı yetkililer hiç bir gerekçeleri olmadan tesisin geliş ve geçişlerini kapattılar. Hangi kuruma gittiysek herkes 'bizim bilgimiz yok' cevabı veriyorlar. Hiç kimse bunun sorumluluğunu almıyor ancak bu durum acaba siyasetin, kinin ve nefretin sonucu mu alındı diye merak ediyoruz. Bu uygulamaya son verilmesini istiyoruz" dedi. ( MA )
Editör: Haber Merkezi