ANKARA- Gündeme dair açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ekonomideki kötü gidişatın hızlandığını belirterek, "Çok ciddi bir ekonomik krizin içindeyiz" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti Genel Merkezi'nde gündeme dair basın toplantısı düzenledi. Kılıçdaroğlu, çok ciddi bir ekonomik krizin içinde olunduğuna dikkat çekti. Ekonomik krizin daha başında olunduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Devleti yönetenlerin 3 temel noktada duyarlı olmaları gerekir. Eleştiriye açık olmaları gerekir. Sanayiciden, esnaftan gelen eleştirilere kulak vermek zorundasınız. Onları korkutursanız demokrasi yoktur. İkincisi şeffaf olması lazım. Şeffaf değilse israf ve yolsuzluk vardır. Denetlenebilir olması lazım. Her aşamanın hesabını vermek, Sayıştay, TBMM, yargı tarafından denetlenebilmesi lazım. Tek adam rejimi varsa hesabın sorulmaması demektir. Şu an üçü de yok" dedi.


'DAVA AÇMAZSAN NAMERTSİN'


İktidarın dış politikasını da eleştiren Kılıçdaorğlu, "Sorduğumuz soruların muhatabı dış güçler mi? Saman, mercimek ithal ediyorsun. Dış güçler mi sana dedi bunu. Bizim cumhuriyet tarihimizde kendi topraklarını, Süleyman Şah türbesini alarak kaçan tek hükümet vardır, o da Erdoğan'dır. Kendi topraklarını terk ettiler. Bunun siyasi tarihteki adı ihanettir. Biliyorum bunun için de dava açacak. Açmazsan namertsin" diye belirtti.


'MİLLETİN AKLIYLA ALAY ETMEKTİR'


Kılıçdaorğlu, hükümetin ekonomik krize dair önlemlerine de değinerek, şunları ifade etti: "Damat sanayicilere nutuk attı. Abuk subuk bir sürü konuşma yaptı. Önerilerden biri şuydu. Ülkemizin yer altı kaynaklarının tespit edilmesi ve ekonomiye kazandırılması. 16 yıldır yapamadığını nasıl yapacaksın bu milletin aklıyla alay etmektir. İkinci önlem olarak doları bozdurun dediler. Bunu söyleyen adam Man adasından yakınlarının getirdiği 15 milyon doların hesabını vermedi daha. Sen bu 15 milyon doları bozdurdun mu bozdurmadın mı? Dolarları bozduruyoruz, 'iPhoneleri kırıyoruz bir bakıyoruz dolar artmış."


'MALI GÖTÜRMENİN YOLUDUR'


Erdoğan'ın Varlık Fonu Başkanı olarak kendisini atamasını "Malı götürmenin yoludur" diye yorumlayan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Kendi kararnamesiyle kendini Türkiye Varlık Fonu Başkanı ilan etti. Erdoğan, 'Benim amacım bir anonim şirket nasıl yönetiliyorsa Türkiye'yi öyle yönetmektir' diyordu. Dün gerçekleşti bu olay. Senin işin gücün mü yok? Dünya kadar işin gücün var, şimdi bütün bu şirketlerle ilgili kararı ben vereceğim diyorsun. Hangi yetkiyle, birikimle. Krizi aşmak için önerdikleri beşinci önlem."
Editör: Haber Merkezi