ANKARA-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, emeklilere ödenecek bayram ikramiyelerinin kapsamına dair Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat OKTAY’ın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi. Bayram ikramiyesinin sadece SGK’dan aylık alanları kapsadığı iddialarını gündeme getiren Tanrıkulu, Özel sandık emeklilerinin bayram ikramiyelerinin bankaların inisiyatifine bırakıldığı iddiaları doğru mudur” diye sordu.


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, dün yaptığı açıklamada yaklaşık 12 milyonu aşkın emeklinin Kurban Bayramı ikramiyelerinin 8-9 Ağustos’ta ödeneceğini duyurmuştu. Selçuk, ikramiyelerin SSK kapsamında olanlara 8 Ağustos, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı kapsamında olanlara da 9 Ağustos’ta ödeneceğini ifade etmişti.


CHP’li Tanrıkulu ise basında yer alan, “düzenlemenin yalnızca seçimden sonraki ilk bayram uygulanıp daha sonrasında bankaların inisiyatifine bırakıldığı ve sadece SGK'dan aylık alanları kapsadığı; banka, sigorta şirketi ve TOBB çalışanlarının dahil olduğu özel sandık emeklilerinin ikramiyelerini alamadığı” iddialarını gündeme getirerek Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’a şu soruları yöneltti:




  • Özel sandık emeklilerinin bayram ikramiyelerinin bankaların inisiyatifine bırakıldığı iddiaları doğru mudur?

  • Söz konusu iddia doğru ise, bayram ikramiyesi ödemesini yapmayan bankalar hangileridir?

  • Bayram ikramiyesinin tutarı nedir? Meslek gruplarına göre dağılımı nasıldır?

  • Özel sandık emeklilerine bayram ikramiyesi verilmemesinin yasal dayanağı nedir?

  • Tüm emeklilere dini bayramlarda ikramiye verileceği vaadi göz önünde bulundurulduğunda, özel sandık emeklilerine ikramiye ödenmesini sağlayabilmek ve yaşanan mağduriyetin önüne geçebilmek amacıyla ilgili Bakanlık tarafından başlatılmış işlemler bulunmakta mıdır? Başlatılmış ise, söz konusu çalışmalar hangi aşamadadır? ( Kaynak: T24 )

Editör: Haber Merkezi