MERSİN / ADANA - Mersin ve Adana baroları, avukatlık asgari ücret tarifesinde ve CMK ücretlerinde iyileştirme talep etti. 

Mersin Barosu, avukatlık asgari ücret tarifesinde ve Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) ücretlerinde iyileştirme talebiyle açıklama yaptı. Mersin Adliyesi’nin bahçesinde yapılan açıklamaya Mersin Barosu Başkanı Gazi Özdemir, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Mersin Şube Eşbaşkanı İbrahim Kaya’nın yanı sıra çok sayıda avukat katıldı. 

Gazi Özdemir, 20 Kasım 2021 tarihli Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Avukatlık Asgari Ücret Tarifesinde belirlenen ücretlerin ülkedeki ekonomik gelişmelerin gerekleriyle bağdaşmadığını, CMK ücret tarifesinin ise avukatlık asgari ücret tarifesinin oldukça altında olduğunu, emek ve mesainin karşılığı olmaktan öte külfete dönüştüğünü söyledi. 

‘TALEPLERİMİZE KULAK VERİN’

Taleplerinin biran öne karşılanmasını isteyen Özdemir, CMK hizmetleri için Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi dışında bir belirlemenin kabul edilemeyeceğini ve her biri 3 yıl süren davanın ücreti olarak avukatlara reva görülemeyeceğini ifade etti. Yapılacak değerlendirmede görüşlerinin dikkate alınmasını istediklerini dile getiren Özdemir, mücadelelerinin devam edeceğini belirterek “Bizi duyun, sesimize ve taleplerimize kulak verin” diye konuştu.  

ADANA 

Adana Barosu da konuya dair Adana Adliyesi önünde açıklama yaptı. Çok sayıda avukatın katıldığı açıklamada, “Angaryaya hayır”, “CMK ve AAÜT’de düşük ücrete hayır” ve “Adalet için adalet” dövizleri taşındı. Eylemde konuşan Adana Barosu Başkanı Semih Gökayaz, avukatlık asgari ücreti tarifesinde ve CMK ücretlerinde iyileştirme talebinde bulundu.

Kaynak: MA

Editör: Haber Merkezi