İZMİR - DİSK Ege Temcilciliği, her geçen gün artan zamlara karşı 15 Mart'ta İzmir'de miting yapacak.  

DİSK Ege Bölge Temsilciliği, “Emeğimizi, haklarımızı, geleceğimizi ezdirmeyeceğiz” çağrısıyla 15 Mart Salı günü Cumhuriyet Meydanı’nda miting gerçekleştirecek. Sendika üyeleri yarım gün iş bırakarak taleplerini dile getirecek. Mitinge, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve Genel İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, katılacak.

Mitinge çağrı için Disk Ege Bölge Temsilciliği binasında basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “Emeğimizi ve haklarımızı ezdirmeyeceğiz. Demokratik bir ülkede insanca çalışmak, insanca yaşamak istiyoruz. Ülkemiz ekonomik ve siyasal olarak tam bir yıkımın eşiğinde. İşsizlik, güvencesiz çalışma, sefalet yaygınlaşıyor. Ülkenin kamusal kaynakları bir avuç sermayeye peşkeş çekiliyor, varlıklarımız özelleştirme, kamu-özel iş birliği ve yap-işlet-devret projeleriyle elimizden alınıyor, geleceğimiz yok ediliyor. Ülkemizin içinde bulunduğu krizi; eriyen ücretlerimizde, yüksek faturalarda, yaptığımız alışverişte, yüksek vergilerde görüyoruz. Adaletsiz vergilere, fahiş zamlara, düşük ücretlere, elektrik, akaryakıt ve doğalgazdaki yüksek fiyatlara, karşı çaresiz değiliz” dedi.

Sarı, miting de şu taleplerde bulunacaklarını açıkladı: 

* Tüm tüketim maddelerine gelen zamlar geri alınsın.

* Elektrik, akaryakıt, doğalgaz ve temel gıda ürünlerinden alınan ÖTV ile KDV sıfırlansın.

* Vergide adalet sağlanarak az kazanandan az çok kazanandan çok vergi alınsın.

* Ücretlerin asgari ücret kadarı vergi dışı bırakılsın. Belediye işçilerinin yaşadığı ayrımcılığa, eşitsizliğe dur diyoruz.

*Belediye işçileri kamu işçisidir ve ayrımsız tüm belediye işçilerine kadro haktır. Belediye şirket işçilerinin kadro ve ilave tediye hakkı derhal verilmelidir.

* Zorunlu emekli edilenler işlerine geri dönsün, zorunlu emekliliğe son verilsin.

* Yaşanan yüksek enflasyon, gıdadan faturalarımıza kadar yapılan fahiş zamlar karşısında, asgari ücret, emekli aylığı da dahil olmak üzere tüm ücretlerde iyileştirme istiyoruz.

* Emekli olmak ve emeklilikte insanca yaşamak temel bir insan hakkıdır. Bu yüzden en düşük emekli maaşı asgari ücret düzeyine çekilmelidir.”

Editör: Haber Merkezi