DİYARBAKIR ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ- Diyarbakır’ı tekstil merkezine dönüştürmeyi amaçladıklarını belirten DTSO Başkanı Mehmet Kaya, çevreye duyarlı ve işçi haklarını gözeten fabrikalar oluşturacaklarını kaydetti. 

Diyarbakır'daki iş çevreleri tekstil sektöründe yaşanan gelişmeleri tartışmak için Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) bulunan Üntekst fabrikasında açıklama yaptı. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya, DTSO Kadın Meclisi Dönem Sözcüsü Seda Berekatoğlu, Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Şeyhmus Ayhan, Güneydoğu Tekstil Sanayi ve İş İnsanları Derneği (GÜNTİAD) Başkan Yardımcısı Şefik Özdil, Doğu ve Güneydoğu İş Kadınları Derneği (DOGÜNKAD) Başkanı Rojda Yılmaz ve Ünteks İplik Fabrika Yönetim Kurulu Başkanı Edip Ünver açıklamaya katıldı.  

70 FABRİKA FAALİYETE GİRECEK 

DTSO Başkanı Mehmet Kaya, kenti tekstil ve hazır giyim merkezi yapmak için toplandıklarını belirterek, “Topraktan Podyuma” sloganıyla yola çıktıklarını kaydetti. Kaya, "Silvan Barajı'nın bitmesiyle birlikte üretilecek pamukla Türkiye’nin en önemli pamuk üretim merkezi haline geleceğiz. Organize Sanayi Bölgemizde arıtma tesisimizin bitmesi çok önemlidir. Ürünler boyanmak için daha önce farklı kentlere gidiyordu. Tesisin bitmesiyle 6 tane boyama fabrikası OSB'de hizmete başlayacak, 35 tane de konfeksiyon üretime geçti. OSB'de 70 fabrika 2022’nin sonuna kadar bitmiş olacak” ifadelerini kullandı. 

ÇEVREYE DUYARLI FABRİKALAR

Temel hedeflerinden birisin de "merdiven altı" şeklinde nitelendirilen ve düşük ücretli insanların çalıştırıldığı işleri kendilerine katmak olduğunu aktaran Kaya, “Valilik ve Sanayi Bakanlığının destekleriyle işlikler kuruyoruz. Diyarbakır, Bismil, Ergani Çermik gibi yerlerde işlikler oluşturarak, merdiven altında kayıtsız çalışan veya olumsuz koşullarda çalıştıran firmaları yurtdışına ihracat yapabilecek kalite standartlarına getireceğiz. Ayrıca Tekstil OSB'de 17 bin metrekareye 22 işlik yapılacak. Firmalarımız marka yaratmakla ilgili önemli çalışmalar yapıyorlar. Marka yaratmak kadar uluslararası markaların tedarikçisi olmakta bir o kadar önemlidir. Çevreye ve işçi haklarına duyarlı bir hale gelmezseniz uluslararası markayı üretme şansınız da olmaz. Çevreye duyarlı fabrikalar, işçi hakları ve çalışma ortamı fabrikaların oluşmasını sağlayacağız" diye konuştu. 

Sonrasında konuşan dernek başkanları, hedeflerin kendilerini memnun ettiklerini belirterek, destek vereceklerini kaydetti. 

Haber MA, Video Fotoğraf Ötekilerin Gündemi

ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ

 Youtube kanalında ülkenin sıcak gündemini ötekilerin sesinden ekrana taşıyoruz.

ÖTEKİ TV Resmi Web Sitesi ► https://www.otekileringundemi.com/

ÖTEKİ TV Sosyal Medya Hesapları:

Twitter ► https://twitter.com/OtekilerinG

Facebook ►https://www.facebook.com/otekileringundemii

Instagram ► https://www.instagram.com/otekilerin_gundemi/

YouTube►https://www.youtube.com/channel/UCmKlsa826_a9G30R7r884Xw

Sizler de kanalımıza abone olabilir ve arkadaşlarınıza önerebilirsiniz

Editör: Haber Merkezi