İSTANBUL-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve Çin’in Şanghay Belediyesi heyetleriyle görüştü.


İmamoğlu, dün İTO Başkanı Şekib Avdagiç ve yönetim kurulu üyeleri ile Emirgan Korusu’ndaki Beyaz Köşk’te bir araya geldi. Yurtdışında geliştirdikleri ilişkilerin benzerini yurtiçinde de gerçekleştirmek istediklerini vurgulayan İmamoğlu, “Burada da İTO gibi kuruluşların paydaş olmasını diliyoruz. Bunlar kalıcı işlere dönsün. İstanbul’da ne olup bitecekse en sıkı paydaşlarından bir tanesi İTO olacak” dedi. Avdagiç de “Kaliteli ve iyi ilişki kurma konusunda hazır olduğumuzu ifade etmek isterim” dedi. İmamoğlu’nun sonraki konukları ise Şanghay Belediye Başkanı Birinci Yardımcısı Chen Yin ve beraberindeki 5 kişilik heyet oldu. İstanbul-Şanghay kardeş şehir ilişkilerinin 30. yılı kapsamında Yin ve heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren İmamoğlu, “Bu dönem, şehirlerin dönemi, dünyanın birçok sorununa çözüm bulacak şehirlerin yönetimi. Dünyanın en kalabalık şehirleriyiz. 2020’nin ilk çeyreğinde Çin’i ziyaret etmeyi düşünüyoruz” diye konuştu. İmamoğlu’na Şanghay Belediye Başkanı Ying Yong’un selamını ileten Yin, “İki şehrin ilişkileri, sağlam bir şekilde ilerlemektedir. Şehirlerin problemlerini çözmek için beraber çalışacağımıza inanıyorum” dedi.

 2 BÖLGEYE İNCELEME


Öte yandan İmamoğlu, Sarayburnu sahili ve Gülhane Parkı’nda incelemelerde bulundu. Alanlarda birçok eksiklik olduğunu belirten İmamoğlu, bölgenin haziran ayına kadar tam kapasiteyle vatandaşların kullanımına açılması için talimat verdi. ( Kaynak: Cumhuriyet Gazetesi )

Editör: Haber Merkezi