DERSİM-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ– Dersim’de yerine kayyım atanan HDP’li Peri Belediye Eş Başkanları Orhan Çelebi ve Songül Doğan, koronavirüs salgını sürecinde tarımın önemine dikkat çekerek, süreç sonrasında halkın yoğun katılımıyla üretimin devam edeceğini belirttiler. 



Dersim’in Mazgirt ilçesine bağlı Peri Beldesi’nde üretim devam ediyor.

Yerine kayyım atanan Peri Belediye Eş Başkanları Orhan Çelebi ve Songül Doğan, koronavirüs sürecine ve üretime dairPİRHA’ya konuştu.

Peri’de sebze ekimi gerçekleştiren eş başkanlar, koronavirüs salgını sürecinde tarımın önemine dikkat çektiler.

Koronaviris sürecini değerlendiren Orhan Çelebi, karantina altına alınan köylerde yaşamın normale döndüğünü ve üretimin başladığını aktardı.

Çelebi, kayyım atanan Peri Belediyesi’nin görevini yapmakta yetersiz olduğunu dile getirdi.

“KOOPERATİFİMİZLE BİRLİKTE ÜRETİMDE YERİMİZİ ALDIK”

Mazgirt’e bağlı Riçik Köyü’nde karantinanın kalkmasıyla köylerde üretimin başladığını ifade eden Çelebi, “Hastalarımız iyileşti ve normal yaşamlarına döndüler. Tarım mevsiminde tekrar işlerini yapmaya başladılar. Biz de Elmalık Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile birlikte üretimde yerimizi aldık. Halkımızla dayanışma içerisinde olacağız. Üretime devam ediyoruz” dedi.

KARDEŞ AİLE KAMPANYASI

Halkların Demokratik Partisi‘nin başlatmış olduğu ‘Kardeş Aile Kampanyası’na değinen Çelebi, “İhtiyaç sahiplerine ihtiyaçları bakımından yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bundan sonra bu çalışmayı daha fazla güçlendirmek için özellikle HDP’nin başlatmış olduğu ‘Kardeş Aile Kampanyası kapsamında bölgemizde ihtiyaç sahibi ailelerimizi tespit ederek onları kardeş ailelerimizle buluşturmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

“ÜRETİCİLERİMİZLE ORTAK ÇALIŞMA YÜRÜTÜYORUZ”

Tarım ve hayvancılığın Peri’de yoğun olduğunu belirten Çelebi, şunları kaydetti:

“Kooperatif bünyesinde yaklaşık 240 dönüm ekim yaptık. Köylülerimizin ürettiğini de kooperatifimizle birlikte değerlendireceğiz. Bu yönlü çiftçilerimizle ortak çalışmalar yürütüyoruz. Beklentimiz daha fazla çiftçinin kooperatifimize sahip çıkması hem de kendi ürettiklerini kooperatifimiz aracılığıyla tüketiciye ulaştırmasını istiyoruz.”

“HALKIMIZLA BERABER EKİME DEVAM EDECEĞİZ”

Songül Doğan ise “Kooperatifimizin sebze üretimini gerçekleştiriyoruz. Koronavirüs sebebiyle çok kalabalık olamadık. Bu salgını yendikten sonra halkımızla beraber sebze ekimine devam edeceğiz” diye konuştu.

Hüseyin Yaşar SEZGİN/DERSİM
Editör: Haber Merkezi