İSTANBUL - Doğalgaza yapılan zamların geri alınmasını isteyen Krizin Bedelini Ödemeyeceğiz Platformu, halkın yoğun olarak tükettiği mal ve hizmetlerdeki vergilerin kaldırılması gerektiğini söyledi.


MA'nın haberine göre; Krizin Bedelini Ödemeyeceğiz Platformu, "Yüzde 10 indirim yetmez, doğalgaza yapılan zamlar geri alınmalı, faturalardaki vergilendirme son bulmalıdır!" diyerek İstanbul Gaz Dağıtım Sanayii ve Ticaret A.Ş (İGDAŞ) Şişli Hizmet Binası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.


Eylemde, "Faturası doğalgazdan fazla yakıyor", "Temel hizmetlerden vergi alınması", "Krizin bedelini ödemeyeceğiz" dövizleri taşındı.


'VERGİLER HALKIN SIRTINA…'


Platform üyelerinden Cihan Uyanık, doğalgaza yapılan zamların geri alınması gerektiğini söyledi. Doğalgaza yapılan zammın gerekçesi olarak doların 6 TL’nin üzerinde olmasının gösterildiğini belirten Uyanık, "Dolar 5 buçuk TL'ye, petrolün varili ise 50 Dolar civarına inmesine rağmen doğalgazda yüzde 10 indirime razı olmamızı bekliyorlar. Enflasyonla mücadelede göstermelik depo basanlar, zamlı doğalgaz faturalarında ısrar ediyor. Faturalarla İGDAŞ’ın kasası dolarken, faturalardaki KDV ile vergiler halkın sırtına yükleniyor" diye konuştu.


Doğalgaz faturalarının sadece yüzde 61'nin doğalgaz bedeli olduğunu kaydeden Uyanık, "Kalan yüzde 39’luk bedelin yüzde 21’i İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketi olan İGDAŞ’ın kasasına, geri kalan yüzde 18 de KDV adı altında AKP iktidarının kasasına giriyor" dedi.


Krizin bedelini ödemeyeceklerine vurgu yapan Uyanık, talepleri şöyle sıraladı:


"* Doğalgaza yapılan yüzde 10 indirim yeterli değil. Doğalgaza yapılan zamlar geri alınmalıdır.


* En temel ihtiyaçlardan biri olan ısınma için doğalgaz faturalarına yansıyan KDV kaldırılmalıdır.


* Kamusal mal ve hizmetler asgari tüketim oranında halka parasız sağlanmalıdır.


* Elektrik, doğalgaz, ulaşım ve iletişim başta olmak üzere halkın yoğun olarak tükettiği mal ve hizmetlerdeki vergiler kaldırılmalıdır."
Editör: Haber Merkezi