İSTANBUL- AKP’li Beyoğlu Belediyesi’nin "kentsel dönüşüm" adı altında yaptığı yıkıma direnen Fetihtepe sakinleri, “Yıkılan her ev için bir tane çadır dikeceğiz” dedi.  

AKP'li Beyoğlu Belediyesi tarafından, "Kentsel dönüşüm" adı altında Okmeydanı'nda bulunan Fetihtepe Mahallesi’nde yapılan yıkıma karşı mahalle sakinleri 38 gündür direniyor. Belediye tarafından dün Fetihtepe’de bir yurttaşın evi daha yıkıldı. Duruma tepki gösteren mahalle sakinleri, evi yıkılan yurttaşın evinin üzerine yaşanılanları protesto etmek için çadır kurdu.  

Mahalleli eylemde 

AKP’li Beyoğlu Belediyesi’nin kentsel dönüşüm adı altında “rant”sal dönüşüm yaptığını ifade eden Fetihtepe Meclis Sözcüsü Selahattin Baylan, belediyenin dün bir kişinin evini yıktığını söyledi. Selahattin, “Kendisi işteyken zabıtalar eşliğinde Beyoğlu Belediyesi buraya gelip kapısını kırıp eşyalarını dışarı atarak, kendisini evsiz bıraktı. Biz de ada sakinleri olarak Özcan abimizin dışarıda kalmaması için çadır kurduk. Akşam buraya geldiğinde evsiz kalmasın diye bunu yaptık. Ve Beyoğlu Belediyesi şunu çok iyi bilmesini istiyoruz; biz gerekirse yıllarca burada aç kalırız, çadırda yaşarız. Siz insanların elektriğini, doğalgazını suyunu kestiniz. İnsanları korkutmaya çalıştınız” dedi. 

'En düşük kira 6 binden başlıyor'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın mahallede yaşanan zulme ortak olduğunu söyleyen Selahattin, “Bizim hiçbir şartımızı kabul etmediler. Bizim istediğimiz adil ve şeffaf bir sözleşme. O zaman bunu imzalarız. Belediye bize şuanda çıkmış bin 900 TL gibi bir kira yardımı yapmaya çalışıyor. Beyoğlu Belediyesi bunu kendisi de çok iyi biliyor, şuanda İstanbul’da en düşük kira 6 bin lira” diye belirtti. 

Direniş sürecek

Mahalleli ayrıca bundan sonra yıkılacak olan her ev için bir çadır kuracaklarını ve direnmekte kararlı olduklarını kaydederek direneceklerinin mesajını verdi.  

( Kaynak: JINNEWS )

Editör: Haber Merkezi