İSTANBUL - Bu yıl kendisine giyim yardımı olarak 38 TL verildiğini belirten SES Şişli Şubesi Eşbaşkanı Abuzer Aslan, bir formanın dahi 600 TL olduğunu söyleyerek, giyim yardımı ücretlerinin güncellenmesi gerektiğini vurguladı.

Her yıl sağlık çalışanlarına unvan, kadro, sınıf ve hizmet yerlerine göre verilen “giyecek yardımı” bu sene, çok düşük ücretlerle verildi. Sağlık Bakanlığı’na bağlı Sağlık personellerine, her yıl verilen giyecek yardımı, gelir vergisi ve damga vergisi kesintisi yapıldıktan sonra, kalan tutar ödeme olarak veriliyor.

Okmeydanı Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde Veri Kontrol ve Hazırlama İşletmeni olan Abuzer Aslan için giyim yardımı olarak, 38.29 TL verildi. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şişli Şubesi Eşbaşkanı Aslan, yatırılan giyim yardım ücretlerinin azlığına “komik” diyerek tepki gösterdi.

‘KABUL EDİLEBİLECEK BİR ŞEY DEĞİL’

Verilen ücretle “alay edildiğini” söyleyen Aslan, “38 TL ile ne alabilirim?” diye sordu. Hastanelerde tek tip forma istendiğini aktaran Aslan, verilen bu ücretle forma almanın imkansız olduğunu belirtti. Enflasyondaki artışa dikkat çeken Aslan, kendilerine verilen giyim yardımlarının güncelleme yapılmadan geçmiş senelerdeki rakamlar üzerinden verildiğini söyleyerek, “Öyle olunca ortaya böyle komik rakamlar çıkıyor. Bir memur 38.29 TL ile ceket mi, gömlek mi, ayakkabı mı, önlük mü alsın? Bugün 600 TL’den aşağı bir önlük, forma yok. Bu rakamların güncellenmesi lazım. Vergiler yüzde 200 artarken bize verilmesi gereken zorunlu paranın bu kadar düşük tutulması tabi ki kabul edilebilecek bir şey değil” ifadelerini kullandı.

‘GÜNCEL FİYATLAR BAZ ALINMALI’

Verilen giyim yardımlarının güncel fiyatlar üzerinden değerlendirilerek verilmesi gerektiğini vurgulayan Aslan, “Mesela bir arkadaşımız bir terlik alıyor. Bu terliğin güncel fiyatı neyse, giyim yardımları o baz alınarak verilmeli. Yıllar öncesi verilen bir paraya artık para denmiyor. Bir öğrencinin günlük harçlığı bile değil artık bu para. Bir çocuğa 50 TL’den aşağıya harçlık veremezsin. Güncel masrafımız neyse onun karşılanması gerekiyor. Yani bize ya önlük vermeleri gerekiyor, ya da bunun karşılığı olan parayı vermeleri gerekiyor. Forma bugün 600 TL ise 600 TL verilmesi gerekiyor” diye konuştu.

‘ALAY EDERCESİNE…’

Aslan, “İlgililer, iktidar alay edercesine harçlık gibi parayı bize yardım parası olarak yatırmasın. Hak ettiğimiz, almamız gereken neyse onun karşılığı olan ücreti ödesinler” diyerek, giyim yardımı ücretlerinin güncellenmesi gerektiğinin altını çizdi.

( Kaynak: MA )

Editör: Haber Merkezi