HABER MERKEZİ - Güne yükselişle başlayan dolar 7.86, euro ise 9,23’den işlem görüyor.
Türk Lirası’nın (TL) dolar karşısındaki değer kaybı sürüyor. Dolar yeniden 7.80 seviyesinin üstüne çıktı. İstanbul serbest piyasada dolar 7.86, euro ise 9.23’den işlem görüyor.


ABD’DEKİ RESTLEŞME SONRASI YÜKSELİŞ


ABD Başkanı Trump, koronavirüs salgınının ekonomik etkileriyle mücadele kapsamında hayata geçirilmesi planlanan "teşvik paketi"ne yönelik müzakereleri 3 Kasım'da gerçekleştirilecek başkanlık seçimine kadar durdurdu. Trump, Twitter'dan yaptığı açıklamada, Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Demokratlar'ın yönetimdeki eyaletleri kurtarmak için 2,4 trilyon dolarlık teşvik istediğini ve bunun Kovid-19'la hiçbir alakası olmadığını öne sürerek, "1,6 trilyon dolarlık çok cömert bir teklif yaptık ve her zamanki gibi iyi niyetle pazarlık yapmıyor" değerlendirmesinde bulundu.


Demokratların taleplerini reddettiğini kaydeden Trump, "Temsilcilerime, seçimden sonraya kadar müzakereleri durdurma talimatı verdim, ben kazanır kazanmaz çalışkan Amerikalılar ve küçük işletmelere odaklanan büyük bir teşvik yasasını hayata geçireceğiz" ifadelerini kullandı.


ABD'deki bu restleşmenin ardından dolar yükselişe geçti.
Editör: Haber Merkezi