Vakıf Katılım Bankası, dün gece saatlerinde resmi internet sitesinde yer alan hatalı döviz kurlarına ilişkin açıklama yaptı.





Halkbank'ın ucuz dolar satmasının ardından Vakıf Katılım Bankası da bir skandala imza attı. Dün gece saatlerinde Vakıf Katılım Bankası'nın internet sitesinde Dolar/TL kuru 4.57, Euro/TL kuru ise 5.37 seviyesinde gösterildi.

Banka yaptığı açıklamada, kur fiyatlarındaki değişime sistem güncellenmesinin neden olduğunu söyledi. Sosyal medya üzerinden yaptıkları ikinci açıklamada ise siber saldırıya uğradıklarını iddia ettiler.

Yaşanan skandalı CHP'li Barış Yarkadaş Twitter hesabından duyurdu.



Vakıf Katılım Bankası'ın sitesine uzun süre erişim sağlanamadı.

"GÜNCELLEM HATASI" 

Cumhuriyet'ten Deniz Işık'a konuşan Vakıf Katılım Bankası yetkilisi yaptığı ilk açıklamada, "00.00 itibari ile güncelleme çalışması oldu. Mobil bankacılık üzerinden herhangi bir satış olmadı.  09.07.2018 saat 17. 25 kapanış  tarihindeki

"SİBER SALDIRIYA UĞRADIK" 

Vakıf Katılım Bankası sabaha karşı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada ise, "10 Eylül 2018 tarihinde Kurumsal web sitemizde bilgilendirme amaçlı yayınlanan döviz kurlarımıza yönelik, 9 Temmuz 2018 tarihindeki kurlarımızı gösterecek şekilde bir siber saldırı düzenlenmiş, saldırı çok kısa sürede püskürtülmüştür. Bankacılık sistemlerimiz saldırdan olumsuz etkilenmemiş olup, bu sürede gerçekleşen herhang, bir döviz alım-satım işlemi de bulunmamaktadır" denildi. (EKONOMİ SERVİSİ)

Editör: Haber Merkezi