HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Parti Meclisi toplantımızın açılışında yaptığı konuşmada ekonomideki gelişmeleri değerlendirdi. Ekonomikde yaşanan sorunun bir krize işaret ettiğini vurgulayan Temelli, "  Bu sadece ekonomik kriz değildir, siyasi krizdir ve yönetememe krizidir. Çoklu bir krizdir. Yeni Ekonomi Programı diyerek adını değiştirmekle sorunları çözmeniz mümkün değil. Programa haksızlık etmeyelim tutarlı olan tarafları da var. Bu da Neo liberal politikalardır. Bu program, kadınlara, işsizlere, topluma büyük bedeller ödetmeyi önüne hedef koymuş" dedi.

"EKONOMİK KRİZİN BEDELİNİ HALKA ÖDETME PEŞİNDELER"

Cumhuriyet'in haberine göre; AKP iktidarının, ekonomik krizin bedelini halka ödetme peşinde olduğunu söyleyen Temelli, "Bunu da bu sistem, bu rejim denetimden azade yapmayı amaçlıyorlar. Ama bir denetim yolunu bulmuşlar. Kendilerini denetleyecek ve bu denetim raporlarına bağlı olarak da ülkeyi pazarlayacak bir denetim yolu bulmuşlar; McKinsey firması bir danışmanlık firması. En önemli özelliği de ülkede özelleştirilecek alanlar bulması. Önümüzdeki dönemde bankaları özelleştirmenin önünü açmışlar" diye konuştu.

Temelli konuşmasını şöyle sürdürdü:

Merkez Bankası 7 hafta içinde 20 milyar dolar rezevrlerinde erime yaratmış, dolar 20 kuruş ucuzlasın diye. İçine sürüklendiğimiz durum o kadar vahim ki et ve buğday ithal edecek durumdayız. Bunca ormanı yakarsanız ve merayı yasaklarsanız yoksullukta artar, gelir dağılımında adaletsizlik de artar. Bu krizin bedelini kadınlar, işçiler ve halklar ödemeyecek. Biz bu bedeli ödemeyeceğiz diye halkı örgütlenmeye devam ediyoruz. HDP bu konuda çalışmalarını başlattı ve PM’de bu gündemi gündemimize aldık.

"İMF'YE GİTMEYİP TAŞERON KULLANIYORLAR"

Sayıştay denetiminden kaçırdıkları, baş aşağı giden ekonomiye bu yolla güven pompalamaya çalışıyorlar. Yerli ve milli söyleminin karşılığı olmadığını her zaman söyledik. Doğrudan IMF’ye gitmeyip yine taşeron kullanıyorlar. Bunlar taşeron iktidarı. Bir kemer sıkma politikasını devrede olduğunu görüyoruz.
Editör: Haber Merkezi