ADANA-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: Partilerine dönük artan baskıları ve Türkiye’nin iç ve dış siyasetini değerlendiren HDP Milletvekili Tülay Hatimoğulları, “İktidar, Türkiye’yi Kürt sorununda, ekonomik krizde, kadın sorununda, ekolojide yani yaşama değen her alanda bir çıkmaza soktu” ifadelerini kullandı.


JIN NEWS'ten Filiz Zeyrek'in haberine göre;İktidarın Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) yönelik baskı ve sindirme politikaları ile partinin çok sayıda üye ve yöneticisi, belediye eşbaşkanları gözaltına alınarak tutuklandı, il ve ilçe binaları ise polis ablukası altına alındı. Eylem ve etkinlikleri engellenen HDP’ye yönelik baskıları değerlendiren HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, kayyım politikasının her alanda işletildiğine dikkat çekti.


‘Seçimlere HDP’siz girme hayali kuruyorlar’


“Bugün partimize dönük kriminalize etme, partimizi baraj altında bırakmaya çalışma, olası bir baskın seçime HDP’siz girme hayali kuranlar var” diyen Tülay, iktidarın kendisinin parçalanmışlığını ise görmediğini ifade etti. Tülay, “Kendi bağırlarından 2 yeni parti oluşturuluyor. Bunun en büyük müsebbibi ise izlemiş oldukları yanlış siyasettir. Firavun misali ‘Bu ülkeyi istediğim gibi yönetirim’ şeklinde bir anlayış var. Bu anlayışın da bir sınırı var ve Türkiye’nin bu sınıra geldiğini düşünüyoruz” dedi.


'HDP’ye saldırıları onlara daha büyük kaybettirdi’ 


AKP ve yandaşlarının ciddi bir kan kaybı yaşamakta olduğunu ifade eden Tülay, bunun ekonomik alanda, iç ve dış siyasette rahatlıkla görülebildiğinin altını çizdi. HDP’ye, mitinglerine yönelik bombalı saldırılar ve katliamlar dahil birçok saldırının yaşandığını hatırlatan Tülay, “Birçok ilde binalarımıza saldırılar yaşandı. Canlarımızı kaybettik, ağır bedeller ödedik. Ama buna rağmen HDP hiçbir biçimde geri adım atmadı. Bugün de attıramayacaklar. Hele şimdi şu süreçte, küçücük bir siyasi okuma yapsalar bile, şu an attıkları hiçbir adımda başarılı olma ihtimallerinin olmadığını kendileri de görür” dedi.


'Hitler, Mussolini de böyle yapmıştı'


“İktidar Türkiye’yi Kürt sorununda, ekonomik krizde, kadın sorununda, ekolojide yani yaşama değen her alanda bir çıkmaza soktu” diyen Tülay, “Nereden tutsak elimizde kalan bir siyaset izlediler. Tükenmişe doğru koşar adım gidiyorlar. Tarihte yaşanmış örnekler var. Hitler, Mussolini de böyle yapmıştı. Faşizmlerini kurarken kendi ülkelerinde sınır ötesi operasyonlar yaptılar. Şimdi bugün Birleşmiş Milletler’in toplantısında eline Suriye haritası almış bir Cumhurbaşkanı, bu ülke hakkında konuşma hakkını kendine gören bir Cumhurbaşkanı var. Gerçekten bu akıl almaz bir şey, akıl tutulmasıdır bunu adı” diye konuştu.


'Bir ülkenin bütünlüğüne saldırı anlamı taşır'


“Bizler Suriye’ye olası bir müdahalenin hep karşısında olacağız” diyen Tülay, eğer Türkiye Suriye’ye model olacaksa demokratik bir anayasanın yazılması konusunda model olması gerektiğini dile getirdi. Tülay, şunları söyledi: “Düşmanlık hukuku üzerinden bir yol izleniyor. Bizler bunları kabul etmiyoruz. Sınır ötesi operasyon demek sadece Kürt halkına değil, orada yaşayan Araplar ve tüm halklara da zulüm demektir. Bir ülkenin bütünlüğüne saldırı anlamı taşır bu. Türkiye’nin zaten yerlerde sürünen ekonomisini etkileyecek ve her gün daha da artan işsizliğin had safhaya taşınmasına neden olacaktır. Türkiye’de yaşayan bütün halklar olarak bu ülkenin savaşın sınırına gelip dayanmış olmasına karşı çıkmak zorundayız. Barış hepimiz için gelmeli. Bizler barış demeye ve barış çizgisini savunmaya devam edeceğiz.”
Editör: Haber Merkezi