ANKARA – Türkiye’de ekonomik kriz ve HDP’nin krizden çıkış önerilerinin tartışıldığı online toplantıda konuşan HDP’li vekil Erol Katırcıoğlu, “İş ve Aş Buluşmaları” kapsamında programlarının ikinci ayağının İzmir’de gerçekleşeceğini belirtti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Çankaya İlçe Örgütü, Türkiye'de ekonomik kriz ve HDP'nin krizden çıkış önerilerine dair online bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu, Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Eşgenel Başkanı Mehmet Bozgeyik, İstihdam Uzmanı Sinan Ok katıldı.

İstihdam uzmanı Ok, krizlerin başında hukuk, demokrasi ve insan hakları krizlerinin geldiğini söyleyerek, “Salgınla birlikte diğer ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de salgına odaklanıldı ama diğer ülkelerden farklı olarak Türkiye’nin özgün durumu, salgına da krizle yakalanmış olmasıdır” dedi.

BOZGEYİK: KRİZ DERİNLEŞTİ

KESK Eşgenel Başkanı Mehmet Bozgeyik, süreci hem işçiler hem de kamu emekçileri açısından yoksullaşmanın ve işsizliğin giderek arttığı bir dönem olarak ifade etti. Ekonomik krizin yanında ekolojik ve hukuksal krizlere de değinen Bozgeyik “Bu aslında çoklu bir kriz. Siyasal iktidar açısından bir otoriterleşme ve popülist politikaların da hayata geçirilmesi açısından da bir fırsat olarak değerlendirildi. Çok yoğun işsizlik rakamlarıyla karşı karşıya kaldık. AKP -MHP iktidar bloğunun bu süreci demokratik şeffaf bir şekilde yürütememesinden kaynaklı bu kriz daha da derinleşti. İşsizlik sayılarına bakacak olursak geçtiğimiz ay DİSK-AR’ın yapmış olduğu araştırma açısından değerlendirdiğimizde geniş tanımlı işsizliğin bugün 10 milyona ulaştığını ve kadın emekçiler açısından da istihdamın oldukça daraldığını görüyoruz” şeklinde ifade etti.

KATIRCIOĞLU: İŞ VE AŞ BULUŞMALARININ İKİNCİSİ İZMİR’DE

HDP Milletvekili Erol Katırcıoğlu, “İş ve Aş Buluşmaları” kapsamında Diyarbakır’da esnafı ziyaret ettiklerini belirterek, “İki  gün süren toplantılar yaptık. Hem kendi partimizin vizyonunu anlatmaya çalıştık hem de onlardan nasıl bir beklenti içinde olduklarını anlamaya çalıştık” şeklinde konuştu. Bu buluşmaların 2’ncisinin İzmir’de gerçekleşeceğini söyleyen Katırcıoğlu, “Böyle farklı bölgelerin bizden ne istediğini ve onların da sorunlarının ne olduğunu anlamaya çalışacağız geçtiğimiz haftalarda Diyarbakır’a gittiğimizde orada gerçekten etkilendiğim şeylerden bir tanesi şu cümlede özetleniyordu: ‘Ekonomik sorunlarımız var ama bizim için önemli olan özgürlük sorunları.’ Diğeri de ayrımcı politikaların kendi üzerlerinde uygulandığını söylüyorlardı” diye aktardı. 

(MA)

Editör: Haber Merkezi