İSTANBUL - Kadıköy Belediyesi’nde grevde olan işçiler, sendika Genel Merkez yönetimini kendilerinden habersiz belediyeyle masaya oturup TİS imzalamakla suçladı. 

Kadıköy Belediyesi yönetimi ile görüşen Genel-İş Sendikası Genel Merkez yöneticileri, greve çıkan belediye işçilerinin rızası olmadan Toplu İş Sözleşmesi’ne (TİS) imza attı. Kadıköy Belediyesi ile Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Genel-İş) Anadolu Yakası 1 No’lu Şube arasında 8 aydır süren Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri tıkanınca, işçiler 16 Şubat’ta greve başladı. Gelişmelere ilişkin açıklama yapan işçiler, Genel-İş Sendikası Genel Merkezi’nin kendilerinden habersiz ve kendilerinin onaylamadığı şekilde Kadıköy Belediyesi ile masaya oturarak, anlaşma imzaladığını duyurdu.

Sendikanın Genel Merkezi’ne tepki gösteren Genel-İş Anadolu Yakası 1 No’lu Şube Sekreteri Cem Karasoy, “Bu kabul edilemez bir durumdur. İşçinin iradesi, bizim irademiz hiçe sayıldı” dedi. 

Karasoy, işçilerle yapacakları toplantı ardından yeni yol haritalarını açıklayacaklarını söyledi.

Genel-İş)Anadolu Yakası 1 No’lu Şubesi ile belediye arasında 8 ay süren görüşmelerin tıkanması üzerine işçiler 16 Şubat'ta greve başladı. 8 ay boyunca yapılan görüşmelerde idari ve sosyal maddeleri içeren 62 madde kabul edilmiş, ekonomi maddelerini kapsayan 19 madde de ise anlaşma sağlanamamıştı.

(MA)

Editör: Haber Merkezi