İSTANBUL-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ HATİCE BOZKOÇ:  KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, Meclis’te kabul edilen 2020 yılı bütçesinde vergilerin büyük oranda askeri harcamalara ayrıldığını belirterek, buna karşı 8 Aralık’ta Bakırköy’de gerçekleştirilecek mitinge katılım çağrısında bulundu.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İstanbul Şubeler Platformu, 8 Aralık’ta Bakırköy’de düzenleyecekleri mitinge ilişkin Taksim’de bulunan Makine Mühendisleri Odası Lokali’nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, Meclis’te kabul edilen 2020 yılı bütçesinin önceki yıl bütçesinden farklı olmadığını belirterek, vergilerin büyük oranda askeri harcamalara ayrıldığını söyledi.


‘AÇLIĞA DOĞRU GİDİYORUZ’


Toplumun ekonomik krizle boğuştuğunu ifade eden Bozgeyik, “OHAL koşullarında toplu sözleşme görüşmeleri yaşandı. Bu yıl için ön görülen zam artışlarına baktığımızda yüzde 8 gibi bir rakamla karşı karşıyayız. Günlük yaşamda, çarşıda, pazarda karşılaştığımız enflasyon yüzde 30’a dayanmıştır. Son 3 yıldır açlığa doğru gidiyoruz” dedi.


ASGARİ ÜCRET GÖRÜŞMELERİ


Asgari ücret görüşmelerine değinen Bozgeyik, “10 milyondan fazla insan asgari ücretle geçiniyor. Asgari ücretin tespit edilme süreçlerinde sadece Türk-İş’in değil, diğer sendikalarında bu sürece dahil edilmesi gerekiyor. Bu yıl, yoksulluk sınırı üzerinden bir ücret yapılandırılması gerekiyor” diye konuştu.


‘KRİZİ AŞMAK İÇİN SAVAŞ ÇIKARTILIYOR’


17 yıllık AKP iktidarı boyunca yoksul ile zengin arasında var olan farkın 9 kat arttığını dile getiren Bozgeyik, “AKP yeni bir şey icat etti, ‘yeniden değerlendirme oranı’. Bunun adı yeni zamlardır. Ocak ayından itibaren tüm tüketim maddelerinde yeniden bir artışla karşı karşıyayız. Bütçeler oluşturulurken kamu yararı esas alınmıyor. Ekonomik ve yönetememe kriziyle savaş politikalarını değerlendirildiğinde, krizi aşmak için lokal bölgesel savaşlar çıkartılıyor” şeklinde konuştu.


Bozgeyik, 2020 bütçesine ilişkin taleplerini dile getirmek için 8 Aralık’ta Bakırköy’de gerçekleştirilecek mitinge katılım çağrısında bulundu.

Editör: Haber Merkezi