ADANA-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ;  OHAL uygulamalarının toplumsal barışa yönelik darbe olduğunu dile getiren MAZLUMDER Adana Şube Başkan Yardımcısı Avukat Ali Çaldır, KHK mağdurlarının bir an önce işlerine iade edilmesini istedi.

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Adana Şubesi, 15 Temmuz askeri kalkışması ardından ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) ihraç edilenlerin işlerine iade edilmesi talebiyle Abidin Dino Parkı’nda basın açıklaması düzenledi. “Adalet her zaman her yerde herkes için” pankartının açıldığı açıklamaya KHK mağdurları katıldı. MAZLUMDER Adana Şube Başkan Yardımcısı Avukat Ali Çaldır, KHK’lerle 500 binin üzerinde kişi hakkında soruşturma açıldığını ve 140 binin üzerindeki kişinin kamu görevinden ihraç edildiğini belirtti.


‘NEFRET DİLİNDEN VAZGEÇ’


OHAL dönemi uygulamalarının toplumsal barışa yönelik darbe olduğunu ifade eden Çaldır, KHK’lerle ihraç edilenlerin “sosyal ölüme” mahkum edildiğini söyledi. KHK mağdurlarının işlerine iade edilmesi gerektiğinin altını çizen Çaldır, “Hakkında takipsizlik ve beraat kararı verilenler başta olmak üzere, kamu görevinden ihraç edilmiş olanlar aciliyetle görevlerine iade edilmeli. Devlet bürokrasisi ve siyasi aktörler son dönemde şiddeti daha da arttıran düşmanlaştırıcı, ötekileştirici ve suçlayıcı nefret dilinden bir an önce vazgeçmelidir” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi