İZMİR – Mor Dayanışma, ekonomik krize ilişkin yaptığı basın açıklamasında, zamlara ve büyük şirketlerin yükselmesine dikkat çekerek, eril iktidar karşısında direnmekten vazgeçmeyeceklerinin altını çizdi.  

Mor Dayanışma, ekonomik kriz ve hayat pahalılığına ilişkin İzmir Alsancak’ta açıklama yaptı. Açıklamada,“Ekonomi değil zamlar uçuşta, geçinemiyoruz” pankartı açılırken, açıklamanın yapıldığı alana “Eşit, güvenceli iş, insanca yaşam istiyoruz”, “Cengiz, Kolin, Limak, Kalyon ve Manyok zenginleşirken biz geçinemiyoruz”, “Temel ihtiyaçlarımızı karşılayamıyoruz” dövizleri ve boş poşetler bırakıldı. 

İstanbul, Ankara, İzmir gibi kentlerde geçen yıla oranla kiralara yüzde 52 zam geldiğini belirten Mor Dayanışma üyesi Deniz Uslu, son 3 senede konutlarda kullanılan elektriğe yüzde 122, temel gıdalara yüzde 79 zam geldiğini ve her ay kullanmak zorunda olunan hijyenik ped ve tampon gibi ürünlere yüzde 18 KDV uygulandığına dikkat çekti. Ocak ve Temmuz arasında doğalgaza yüzde 17 zam yapıldığını söyleyen Deniz, 4 kişilik evde aylık gıda harcamasının 2 bin 926 TL tutarken, asgari ücret 2 bin 825 TL olduğuna işaret ederek geçinemediklerini söyledi. 

‘Açım’ diyen terörist ilan ediliyor’

Deniz, Cengiz, Limak, Kolin, Makyolu gibi şirketlerin vergi borcunun silindiğini dile getirerek, “Devlet zenginleşmelerine sebep olsun işçinin emekçi daha maaşını alırken yüzde 17’si ile sadece temel ihtiyaçlarını karşılarken bile her aldığını yüzde 18’i vergiye kesilsin. Faturaları, okul harç ve aidatlarını, market kasasında temel ihtiyaçlarımızı, barınacağımız evin kirasını ödeyemiyoruz. Kadın işsizlik oranı yüzde 40’a yükselmiş, geleceğinden ümitsiz kadınların oranı yüzde 171 artmış. Bu ülkedeki işsizlik kadınlar yüzünden, onlar çalışmasa işsizlik olmaz demeye utanmıyorsunuz. Yalanlara karnımız tokama milyonlarca kadın açlık sınırında, işsiz, güvencesiz. ‘Çocuklarım aç, işsizim’ diyenler ise ya hain ya terörist ilan ediliyor” diye kaydetti. 

‘Direnmekten vazgeçmeyeceğiz’

Talibanla yan yana gelmekte hiçbir sakınca görmeyecek kadar kendine güvenen eril iktidar karşısında direnmekten vazgeçmeyeceklerini söyleyen Deniz“İsyanımız; kadın cinayetlerinin, taciz, tecavüz ve şiddetin son bulduğu eşitlikçi bir düzen inşa edene dek sürecek” dedi. 

Açıklama sloganlarla sona erdi..

Kaynak: JINNEWS 

Editör: Haber Merkezi