ANKARA-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: Ötekilerin Gündemi’nin de aralarında bulunduğu gazeteciler, medya kuruluşu ve örgütlerinden oluşan 31 başvuru sahibine destek sağlanacak.

Ankara Gazeteciler Cemiyeti’nin Avrupa Birliği (AB) finansmanı ile yürüttüğü Demokrasi için Medya, Medya için Demokrasi (M4D) Projesi kapsamındaki Basın Evi Destek Aracı’nın (BEDA) ikinci dönem başvuru sonuçları açıklandı. Yararlanıcılara, proje ekibi tarafından online eğitim verildi.


212 bin avro destek sağlanacak


Gazeteciler Cemiyeti’nin Avrupa Birliği (AB) finansmanı ile çoğulcu medyaya zemin hazırlamayı, gazetecilerin mesleklerini yapabilmeleri için dirençlerini artırmayı ve mesleki dayanışmayı güçlendirmeyi hedefleyen Demokrasi için Medya, Medya için Demokrasi (M4D) Projesi kapsamında verilen destek araçlarından Basın Evi Destek Aracı (BEDA) II. Dönem başvuru sonuçları açıklandı. 14 Şubat’ta başvuruya açılan destek aracına gazetecilerden, medya kuruluşlarından ve sivil toplum örgütlerinden, toplam 22 farklı ilden 110 başvuru yapılmıştı. II. Dönem kapsamında 10 farklı ilden yapılan ve onaylanan 31 başvuruya toplam 212 bin Avro destek sağlanacak. Onaylanan iller arasında ise Ankara, Aydın, Diyarbakır, Eskişehir, Hakkâri, Iğdır, İstanbul, İzmir, Kayseri ve Muş yer alıyor. BEDA altındaki Yapısal Güçlendirme Destek Paketi kapsamında 18 medya kuruluşunun ve örgütünün, Mesleki Sürdürülebilirlik Destek Paketi’nde ise 13 gazetecinin başvurusu onaylandı. Proje Sorumlusu Igor Chelov ve Finansal Destek Programı Uzmanı Merve Kartal tarafından BEDA ikinci dönem yararlanıcılarına yönelik online uygulama eğitimi verildi.

Çoğulcu medyanın oluşumu desteklenecek


Aynı destek aracı kapsamında 2019 yılında 51 başvurudan 31’ine destek verilmiş ve medya alanında faaliyet gösteren gazetecilerin mesleklerini sürdürmelerine ve medya kuruluşları ve örgütlerinin kurumsal kapasitelerinin güçlendirilmesine olanak sağlanmıştı. M4D Projesi’nin destek araçlarından biri olan BEDA ile medya alanında faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri, medya kuruluşları ve gazetecilerin, gazetecilik faaliyetlerini devam ettirebilmeleri, kapasitelerini güçlendirmeleri ve Türkiye’deki çoğulcu medyanın oluşumunun desteklenmesi amaçlanıyor.

Ötekilerin Gündemi Adına Gururluyuz


22 farklı ilden 110 başvurunun yapıldığı BEDA II. Dönem destek programında ‘ ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ’ projesinin ilk 19’de yer almasının kendilerini gururlandırdığını söyleyen  Ötekilerin Gündemi kurucusu Hamza Özkan; “  Demokrasiden, Eşitlikten, Barıştan, İnsan Haklarından Doğa-Hayvan Haklarından yana; kültürün, sanatın yanında Bilimsel, Jineoloji ve Ekolojik yaşamın ışığında, emekle, umut ve sevgiyle üretenlerin sesidir sitemiz. Evrensel, cinsiyetçi olmayan, ötekileştirmeyen hakikatin arkasında olan haberciliğe; hümanist, özgürlükçü düşünen, yazan çizen yazılara yer vermekteyiz. Şiddeti, ötekileştirmeyi, yok sayıyor, tacizi, tecavüzü, yalanı, kandırmayı, hırsızlığı meşrulaştıran içeriklerin karşısında duruyoruz.
Drama edilmiş yaşamdan beslenen bir yayıncılık anlayışını değil, gerçekten, umuttan, özgürlükten beslenen geleceğe dönük, bilimsel, objektif, cesur bir yayıncılık anlayışını benimsiyoruz.

Sitemizde umutlu, objektif cesur haberleri ve köse yazarlarımızın yazılarını siz okuyucularımıza ulaştırmaya çalışıyoruz. Bizler ötekilerin dramatikleri değil, gündem yaratanlarıyız. Bizleri ötekileştirenlere haberlerle, yazılarla, analizlerle, araştırmalarla, gündem olacak konularla cevap vereceğiz. Verdiğimiz ve vereceğiniz emekle birbirimizi geliştirerek aydınlık bir toplum inşası için ileriye yürüyeceğiz.

Hedefimiz Dünya’nın birçok yerinde ve Türkiye’nin 81 ilinde haberi size ulaştırmaktır. Bize haber göndermek isteyen her gönüllü muhabire, yerelde ya da merkezde yazı yazmak isteyen arkadaşlarımıza sitemizin sayfaları açıktır. Yazar sınırımız yoktur, her yazar kendi özgünlüğünü koruyarak sesini, kalemini burada görebilir. Kolektif emekle gerçeğin daha geniş okur kitlelerine ulaşacağı inancındaki ilkeleriyle proje hazırladık. Projemizin 11 başvuru arasından yapılan 3 eleme sonrası ilk 19’de yer alması bizi gururlandırdı. Diyarbakır’da temsil eden tek kurum olduğumuz için de mutluyuz. Projenin yararlı ve amacına uygun yürümesi için tüm meslektaşlarımızla el birliği halinde çalışacağız. Bu proje kapsamında en kısa sürede gazetecilerin bir olacağı bir ortam oluşturacağız. AB projesi kapsamında  telif, teknik  bir yıllık giderleri de bu proje kapsamında sağlanacak.”

Yazılı ve dijital medyada aktif olunacak


Ötekilerin Gündemi kimliği ile çalışmaların genişletileceğini ifade eden Özkan; “Başta ekonomik sebepler nedeniyle kısıtlı olan medya sektöründe çalışma ortamı nedeniyle iş bulamayan ya da bağımsız habercilik faaliyeti yürütmekte olan gazetecilere yer ve yayınlayacağı internet haber sitesi, yazılı mecra imkanı sağlayacağız. Ötekilerin Gündemi kimliği bünyesinde olan haber sitesi, çalışmalarında öncelikli olarak işsiz ve serbest çalışan gazetecilerin özgün haber ve araştırma haber üretmeleri için telif bedelli haber satın alarak onlara ekonomik destek vereceğiz. Günümüz teknolojisine uyum sağlamak amacıyla yazılı mecrayı internete taşımak amacıyla sosyal medya sayfaları facebook, twitter, instagram ve youtube kanalımızı daha aktif olarak yolumuza devam edeceğiz. Üretilen haberlerin öncelikle Diyarbakır ili geneli aynı zamanda dijital ortam olması sayesinde tüm ülke geneline dağılmasını sağlayacağız” dedi.



İşte, BEDA ikinci döneminde destek alacak başvuru sahiplerinin listesi:




                     



http://media4democracy.org/duyurular/basin-evi-destek-araci-beda-ii-dnem-basvuru-sonulari-aiklandi
Editör: Haber Merkezi