BİTLİS/TATVAN ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ HAMZA ÖZKAN: Tatvan Milli Eğitim Müdürlüğü bağımsız çalışan HDP Tatvan ilçe yöneticisi Mehmet Nesim ÖZMEN'in servisin işine son verdi

Tatvan Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Yüzer 9 Şubat 2018 tarihinde Atatürk Sağlık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğüne talimat yazısı gönderdi. Yazıda hiçbir şirkete bağlı olmayan ve bağımsız olarak çalışan okulun öğrenci taşıma işini yapan servis çalışan Mehmet Nesim Özen ile ilgili İçişleri Bakanlığı Emniyet Müdürlüğünün Ağustos 2017 tarihide yaptığı okul servis çalışanları ve kantin görevlisi şahıs ve suç kaydı listesinde adının olduğu ileri sürdü. Servis çalışanı Mehmet Nesim Özmen’in işine derhal son verilerek yapılan iş işlemlerinden milli eğitim müdürlüğünün bilgilendirilmesini istedi.

Tatvan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne dilekçe yazarak itiraz eden Mehmet Nesim Özmen hiçbir şirkete bağlı olmayarak bağımsız öğrenci taşıma işi yaptığını ancak Tatvan Milli Eğitim Müdürlüğünün işine son verildiğini vurguladı.
Bağımsız çalışan olduğu için bu yazı ile işine son verilmesinin mümkün olmadığını dile getiren Özmen “Bununla birlikte servis tercih eden kişilere baskı yoluyla işimi yapmamı engellemeniz hukuksuzdur. Hizmeti veren ile alan kişiler arasındaki müdürlüğünüzün olmamasına karşın hukuk devletiyle izah edilmeyen bir yazıyla mobing uygulanması anlaşır bir durum değildir. Söz konusu yazı hukuksuz olup hak ihlallerini barındırmaktadır. Bu ihlallerin yanında yapılan işlemin ceza hukuku anlamında suç olduğunu ve gerekli işlemelerin yapılmaması durumunda suç duyurusunda bulunacağımızı belirtmek de isteriz” dedi.

Yazının anayasayla güvence altına alınmış mülkiyet hakkının ihlali olduğunu dile getiren Özmen Avrupa İnsan Hakları Savunmasının bir çok maddesini aynı zamanda Anayasa ve uluslar arası sözleşmelerin ayrımcılık yapılmaması maddelerinin ihlali olduğunun altını çizdi.
Özen, “Serbest teşebbüs ile ilgili tüm kanunlar ihlal edilmektedir. Bir suç işlemememe rağmen suç işlemişim gibi uygulama yapılması yargı kararı olmadan kişiler suçlanamaz ilkesinin ihlalidir. Hukuk devletine yakışmayan bu uygulamanın son bulması için söz konusu yazının düzeltilmesini ve bu kanunsuz uygulamaya son verilmesini talep ederiz” şeklinde belirtti.
Editör: Haber Merkezi