İSTANBUL – Trendyol Go işçileri yapılan zamma tepki göstererek, haklarını almak için kontak kapattı.

Trendyol patronları dün gece yapılacak zamları açıkladı. Buna göre paket başı ücret 9,5 TL’den 14,5 TL’ye yükseltildi. Çoklu paketlerde ise 1’inci sipariş 14.5 TL iken 2’nci sipariş 8 TL oldu. İstanbul’da Alibeyköy, Pendik, Kozyatağı gibi farklı ofislerin önünde bir araya gelen Trendyol Go kuryeleri hakkını almak için kontak kapattı.

Konuyla ilgili konuşan Trendyol Go kuryesi, "Para kazanamıyoruz. Sistemle oynuyorlar. Zam yapmış gibi gösterdiler ama aslında yapmadılar" dedi.

‘ZAM YOK DEDİLER’

Gün içinde farklı şubelerde bir araya gelen kuryeler hep birlikte Maslak’ta bulunan Trendyol genel merkezi binası önüne geçti. Genel merkez önünde konuşan bir Trendyol Go kuryesi, "1 Ocak'ta yapılacağı söylenen zam yapılmadı. Bizi 15 gün beklettiler. 2 buçuk yılda yüzde 400 büyüdük ama size zam yok dediler" ifadelerini kullandı.

'İYİ Kİ ÖRGÜTLENMİŞİZ'

İşçi Hareketi Koordinasyonu temsilcilerinden Doğan Can Aras, kuryelere seslenerek, "Bugün bu ekonomik krizin içerisinde sizler o motorlarda o paketleri taşıyarak geçinmeye çalışırken buna el koyan bir patron sınıfı var. Buradalar. Bu ofiste tek tıkla o parayı kazanırken zannetmesinler ki o paketleri robotlar götürüyor, o paketleri götüren canlar var. Biz sabahları uyandığımızda o motorlarla canını kaybeden arkadaşlarımızı gördüğümüzde üzülüyoruz. Bu koşullar altında çalışıyoruz. İyi ki burada örgütlenmişiz, buraya kadar gelmişiz" dedi.

Genel merkez önünden ayrılmayan işçiler, tüm kuryelere ve basın mensuplarına yanlarında olma çağrısı yaptı.

( Kaynak:MA )

Editör: Haber Merkezi