HABER MERKEZİ- Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) kurucusu Prof. Dr. Veysel Ulusoy, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) enflasyonda madde sepetini yayımlamama kararı almasına değinerek "Ne kadar fakirleşeceğimizin göstergelerini artık TÜİK saklayacak, bize sunmayacak. Hal böyleyse, Enflasyon Araştırma Grubu’na (ENAGrup) toplumsal bir görev daha düşüyor. Grubun yöneticisi olarak sepetteki birçok madde yani ürünün fiyat değişimlerini halka sunacağımızı ifade etmek isterim" diye yazdı.

Ulusoy, Cumhuriyet'teki yazısında TÜİK'i söz konusu uygulamada için uyararak şöyle devam etti:

"Çok önemli bir vurgu yaparak TÜİK’i halka/ülkeye vereceği zarar konusunda uyaralım... Arjantin ve Yunanistan istatistik ofislerinin geçmişte benzer yanıltıcı ve yanlış veri sunumundan kaynaklı olarak birçok ulusal ve uluslararası davanın açılma olasılığı şu an karşımızda bizi bekliyor. Finansal yatırımcıdan, kamudan hafriyat işi alan müteahhide, çalışandan emekliye kadar her kesim uğradığı zararları tazmin etmek için sırada bekliyor.

Basit bir sıra değil bu... Ülkenin başını ağrıtacak, vergilerimizle beslediğimiz karar vericileri sorumlu tutacak cinsten hepsi." 

Kaynak: T24 Yazının tamamı için tıklayın

Editör: Haber Merkezi