HABER MERKEZİ - Dünya Bankası, koronavirüs salgınıyla mücadele için Türkiye'ye 100 milyon dolar (695 milyon TL) tutarında kredi verdi.

Dünya Bankası, koronavirüsü salgınının sağlıkla ilgili etkilerine karşı aldığı önlemleri desteklemek için Türkiye'ye 100 milyon dolar (695 milyon TL) tutarında krediyi onayladığını açıkladı. Dünya Bankası’ndan yapılan açıklamada, “Dünya Bankası Acil COVID-19 Sağlık Projesi için Türkiye Cumhuriyeti’ne sağlanacak 100 milyon dolar tutarında bir krediyi onayladı. Proje Dünya Bankası’nın 2 Nisan 2020 tarihinde açıkladığı 14 milyar dolar tutarındaki küresel Hızlandırılmış Fonunun bir parçasını oluşturmaktadır” denildi.


Açıklamada kredinin tıbbi cihaz, malzeme ve eğitim hizmetlerinin sağlanması, test ve takip sistemlerinin güçlendirilmesi, yoğun bakım hizmetleri ve virüse karşı bilgilendirme faaliyetleri için kullanılacağı kaydedildi.


Kredinin 2 milyon dolarlık kısmı ise projeler için gereken insan kaynakları ve idari kaynakları destekleyecek. İlk 5 yılı geri ödemesiz olan kredinin 10.5 yıl vadesi bulunuyor. Kredi projesinden dolaylı olarak 20 milyon yurttaşın faydalanacağını belirtiliyor.


Kredi projesinin başında ise, Dünya Bankası Kıdemli İnsani Kalkınma Uzmanı Ahmet Levent Yener olacak. 24 Nisan’da onaylanan krediyle ilgili bir açıklama yapan Dünya Bankası Türkiye Direktörü Auguste Tano Kouame, “Bu finansman Türkiye’nin etki azaltma ve hastalık yönetimi olanaklarını güçlendirerek COVID-19 pandemisinin potansiyel olarak yüksek sağlık ve insan maliyetlerinden kaçınma kapasitesini güçlendirecektir. Bu proje ile desteklenen önlemlerle insanların hayatlarını kurtarılmasına katkıda bulunacağımızı umut ediyoruz” dedi.

( MA )
Editör: Haber Merkezi