VAN -ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; “Hanımeli” ismini verdikleri dükkanda ekmek pişirerek istihdam alanı açan 3 kadının fırını kentte büyük ilgi görüyor. Kendi ayakları üzerinde durmanın önemine dikkat çeken kadınlar, “Fırın evlerinin birçoğunu erkekler işletiyor. Fakat bu işlerde kadınlar daha temiz çalışıyor” dedi.


Van’da tandır geleneğini sürdüren kadınlar, bir araya gelerek istihdam alanı yarattı. İpekyolu ilçesine bağlı Seyit Fehim Arvasi mahallesinde “Hanımeli” isimli bir iş yeri açan 3 kadın, sabah saat 06.00’dan akşam saatlerine kadar börek, lavaş ekmeği, çörek ve yöreye özgü xırtik  (kalın ekmek) ile kahvaltıda tüketilen hamur işlerini yapıyor.


‘Ekmeğimiz ilgi görüyor’ 


Çalışanlardan Neslihan Şahin, “Kendi emeğimizle kendi ekonomimizi sağlıyoruz. Halk yaptığımız ekmeğe çok ilgi duyuyor. Çünkü hem kadının eli değiyor hem de ekmeklerimiz doğal ev tandırlarda pişiriliyor” dedi.


‘Eşime muhtaç olmuyorum’


Kadının elinin değdiği her dükkanın daha temiz olduğunu kaydeden Nezaket Yarın da, “Burada kadınlarla çalışmak çok daha rahat ve güzel. Fırın evlerinin birçoğunu erkekler işletiyor. Fakat bu işlerde kadınlar daha temiz çalışıyor. Burada çalıştığım için kendi ekonomimi sağlıyorum, eşimin cebine bakmıyorum aksine o benim cebime bakıyor” diye konuştu. (Kaynak:JINNEWS)
Editör: Haber Merkezi