DİYARBAKIR – Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Erbil’de (Hewlêr) temsilcilik açıp, bu yıl içerisinde bölgedeki sanayi odaları ile ortak fuar düzenleyecek.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) heyeti, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nde yürütülen temaslar sonucu 2021 yılında ortak fuar düzenleme ve Erbil’de (Hewlêr) temsilcilik (çalışma ofisi) açılması konusunda bölge yetkilileriyle mutabakat sağladı.

Türkiye’nin Erbil Başkonsolosu Hakan Karaçay ile gerçekleştirilen görüşmede DTSO Erbil Temsilciliği çalışması hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Karaçay, Erbil’de DTSO temsilciliğinin açılacak olmasının önemli bir adım olacağını söyleyerek, ticari ilişkilere büyük katkı sağlayacağını belirtti. 

Erbil Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dr. Dara Jalil Al- Khayat, Diyarbakır’a verdikleri öneme değinerek DTSO ile tüm çalışmalarda ortaklaşmaya hazır olduklarını ve bu kapsamda Erbil’de DTSO temsilciliğinin açılacak olmasının karşılıklı ticari ilişkilerin geliştirilmesine büyük katkı sağlayacağına inandığını belirterek, bu kapsamda destek sunmaya hazır olduklarını söyledi. 

DTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdal Avşar, ikili işbirliklerinin güçlendirilmesi bakımından 2021 yılında düzenlenebilecek ortak fuarlar ve karşılıklı olarak fuarlara alım heyetlerinin katılmasının sağlanması konusunda da zaman kaybetmeden çalışmalara başlanacağını belirtti. 

Fuar çalışmaları kapsamında ayrıca Erbil, Süleymaniye ve Duhok illerindeki Tarım Birlikleri, Tarım İl Müdürlükleri vb. kurumlar ziyaret edilerek 30 Mart-3 Nisan 2021 tarihleri arasında Diyarbakır’da düzenlenecek Tarım Fuarına davet edildi.

(MA)

Editör: Haber Merkezi