İSTANBUL - Çalışma Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü önünde günlerdir eylem halinde olan Kayı İnşaat işçileri, haklarını alana dek mücadeleden vazgeçmeyeceklerini belirterek, seslerinin duyulmasını istedi. 

İnşaat Emekçileri Sendikası'na (İnşaat-Sen) bağlı Kayı İnşaat işçileri Koordinasyonu, 2 yıldır alamadıkları tazminat ve maaşlarının ödenmesi için başlattıkları eylemin 10'uncu gününde Çalışma Bakanlığı'nın İstanbul İl Müdürlüğü önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Çok sayıda işçinin katıldığı açıklamada, "İşçiyi koruyun, bu soruna el koyun. Çalışma Bakanlığı göreve" pankartı açılırken, "Kayı inşaat işçilerinin alacağı hepimizin alacağıdır", "İşçiyi koruyun bu soruna el koyun. Çalışma Bakanlığı göreve" dövizleri taşındı. Sık sık "Direnen direne kazanacağız" ve "Zafer direnen emekçinin olacak", "İşçilerin birliği Coşkunları yenecek" sloganları atıldı. İşçilerin konuşmalarına yer verilen açıklamada işçiler, haklarını alana dek direnecekleri mesajını verdi.

‘KİMSE SESİMİZİ DUYMUYOR’

İlk olarak konuşan işçi Ali Gürler, insanüstü bir güçle çalışmalarının karşılığını alacaklarını ifade ederek, "50 derece sıcakta, güvencesiz şartlarda çalıştık. 10 gündür sokaklardayız. Hâlâ bizi aldatıyor, oyalıyorlar. Çocuklarımızın gözüne bakamaz olduk. Bu soğukta direniyoruz. Kimse sesimizi duymuyor" dedi.

COŞKUN YILMAZ'LARIN ADALETİ

Ardından söz alan işçi Abdülsamet Kete, yüzünü Çalışma Bakanlığı'na dönerek, "Direnişimizi duyun Coşkun Yılmaz’la görüşün" diye seslenirken, "Evimin doğalgazı dahi yok. Adalet diyorlar, nerede adalet. Adalet Coşkun Yılmaz'ların iktidarlarıyla mı olacak. İstemiyorum bu kirli düzenin adaletini" diye konuştu.

'KURU EKMEKLE DOYURUYORUZ'

İşçi Serkan İsimtekin de, onurlu bir şekilde direndiklerini belirterek alın terlerinin karşılığını istediklerini ifade etti. Haksızlığa uğradıklarına dikkati çeken İsimtekin, "İktidar görmüyor mu bu haksızlığı. Görüyor, her gün eylemlerimizi görüyorlar. İskelelerde canlarımız yitiyor. Emeğimizin karşılığını alamıyoruz. İsterse zelzele kopsun biz vazgeçmeyeceğiz. Kendileri sıcak yerde kalıyor bir yediğini bir daha yemiyorken, biz kuru ekmekle karnımızı doyuruyoruz. İsterlerse tutuklasınlar.  Bize bu ülkenin vatandaşı değilmişiz gibi davranmaktan vazgeçene kadar, emeklerimizin karşılığını alana kadar mücadelemiz sürecek" diye belirtti. 

BAKANLIK MÜDAHALE ETSİN

İşçi Mehmet Salih Aşra da, eylemler için Batman'dan geldiğini belirterek, "Çocuklarımızın eğitim görmesini dahi karşılayamıyoruz. Ailemizin yüzüne bakamıyoruz. Bakanlıkların bu duruma müdahale etmesi gerekiyor" dedi.

'ADALETTEN BAHSETMESİNLER'

Muzaffer Korkmaz, parasını alamayan yüzlerce insanlardan biri olduğunu vurgulayarak, şöyle dedi: "Adaletten bahsediyorlar fakat haksızlıklara imza atıyorlar. Hiçbir sosyal hakkımız, tazminatımız, sigortamız yok. Biz buraya hakkımızı almaya geldik." 

‘ÇOCUKLARIMIN GÖZLERİNE BAKAMIYORUM’

Ali Bahri Öksüz ise şunları söyledi: "Ben hakkımı alamazsam kendimi yakacağım. Çocuklarımın gözlerine bakamıyorum. Ben bu kadar ıstırap yaşarken hem de hiç kimsenin hakkını gasp etmeden bunları yaşarken, Coşkun Yılmaz kendi ailesinin gözlerine nasıl bakıyor."

(MA)

Editör: Haber Merkezi