Demirtaş'ı ziyareti hakkında yapılan suçlamalara yanıt vermeye devam eden İnce, Erdoğan için '1071 Malazgirt zaferinden bu yana bu topraklar böyle yalancı görmedi' benzetmesi yaptı.

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adaylarından CHP’li Muharrem İnce, memleketi Yalova’da düzenlediği miting konuşmasına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yalova’da dün yaptığı mitingle kendi mitingi arasında karşılaştırma yaparak başladı. Kendi mitingindeki kalabalığı kastederek, “Ama bu kadar da yapılmaz ki, bu kadar da kalabalık olmaz ki. Dün bu meydanda birileri vardı. İstanbul’dan 200 otobüs getirip buraya topladı. Bugün de onun tam iki katı olmaz ki” dedi.

'BEDELLİ BİR DEFAYA MAHSUS'

Bedelli askerlik konusunda da konuşan Muharrem İncei Bedelli askerli uygulamasına sıcak bakmadığını söylese de sorunun toplumsal bir gerçek olduğunu ifade etti. Bedelli askerlik uygulamasını bir defaya mahsus uygulayacağını belirten İnce, şartını açıkladı.

"Sıcak bakmıyorum. Ama toplumun da bir gerçeği. Onları da anlamaya çalışıyorum. Cumhurbaşkanı seçildiğimde askerlik konusunu yeniden düzenleyeceğiz. Bir defaya mahsus olmak üzere bedelli askerliği bir şartla çıkaracağız. Toplanan parayı 3’e böleceğiz. 3’te 1’ini er oalrak askere gidenlere vereceğiz 3’te 1’ini şehit ve gazi yakınlarına, 3’te 1’ini savunma sanayisine vereceğiz. Teklifim bu. Bedelli askerliği ancak böyle kabul ederim.

'TÜRKİYE'Yİ NASIL BARIŞTIRIRM DEDİM'

HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Demirtaş'ı ziyareti hakkında yapılan suçlamalara yanıt vermeye devam eden İnce, Erdoğan için "1071 Malazgirt zaferinden bu yana bu topraklar böyle yalancı görmedi" benzetmesi yaptı:

"Yalova’ya ne kazandırdın diyor, Yalova’ya seni yenecek bir cumhurbaşkanı adayı kazandırdım daha ne kazandırayım? 4 Mayıs günü aday olunca dedim ki, “Türkiye’yi nasıl barıştırabilirim dedim”, önce Akşener’i ziyaret ettim, Karamollaoğlu’nu ziyaret ettim, Demirtaş’ı ziyaret ettim, Erdoğan’ı ziyaret ettim. 4 adayın hesabına 500’er lira yatırdım. Erdoğan, her kuşun eti yenmez bunu bil.

Yahu ben bu millet için seni bile ziyaret ettim be. Senin derdin terörü çözmek değil, sen buradan oy almak istiyorsun. 1071 Malazgirt zaferinden bu yana bu topraklar böyle yalancı görmedi. Diyarbakır’da alanda HDP’liler vardı diyor, Diyarbakır’da alanda AKP’liler de vardı."

'MİLLET SANA BAY BAY DİYECEK'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim vaadlerini de eleştiren İnce,Erdoğan'a, 'Millet Kıraathaneleri' vaadi üzerinden yüklendi: "Ben diyorum nanoteknoloji o diyor, ‘bedava kek var.’ Baştan dedi ki, kek ve çay var dedi. Ben eleştirdim, çorba ve tatar böreği ekledi. Menüyü her gün zenginleştiriyor. Yakında ‘köfte-ekmek’ de ekler."

Erdoğan'ın 'çırak' açıklamasına da yanıt veren İnce, "Sayın Erdoğan, bana çırak diyorsun. Çırak ustayı geçemezse o meslek ölür derler. Sen ustaysan senin istediğin bir kanalda, senin istediğin bir saatte sadece ekonomi konuşmak istiyorum. Yüreğin, bilgin varsa çık karşıma Erdoğan çık. Ona diyorum ki, bir televizyon kanalına çıkalım ekonomi tartışalım. Söz veriyorum diplomanı sormayacağım. Sen ustaysan senin istediğin bir kanalda sadece ekonomi konuşmak istiyorum. Yüreğin varsa, bilgin varsa çık karşıma Erdoğan 24 Haziran’da millet sana ‘Bay-Bay Erdoğan diyecek."

'OHAL'İ NEDEN ŞİMDİ KALDIRMIYOR?'

AKP hükümetinin ilan ettiği OHAL'in, sürekli uzatılarak bu güne geldiğini hatırlatan İnce, OHAL'in kaldırılmasının seçim vaadi haline getirilmesini de eleştirdi:

"Daha cumhurbaşkanı seçilmeden icraatlarım ortada. İki senedir OHAL var, Erdoğan bir haftadır 'Kalkacak' diyor. Niye, ‘ince hastalık’ korkusu. Seçimden sonra kaldıracağız, diyor; şimdi kaldır, yok olmaz. Öğretmen ve polislere 3600’ü vericem diyor mu, 15 gündür diyor. Neden, Muharrem İnce dedi diye. Mutfakta yangın var yangın. Mercimek 6, nohut 8, kuru fasulye 10 lira. Geçenlerde duydum, Çin’den çöp ithal ediyormuşuz. Yaşı 45’n üzerinde olanlar bilir, öğretmenlerimiz bize Türkiye kendi kendine yeten 7 ülkeden biri diye anlatırdı. Artık öyle değil, sarayda yaşayanlar bunu anlayamaz."

(DHA)
Editör: Haber Merkezi