Erdoğan ile İnce arasındaki düello sürüyor. İnce, TV’den Kılıçdaroğlu hakkındaki sözlerini izleten Erdoğan’a kendisinin ve Bahçeli’nin görüntüleri ile karşılık verdi. Erdoğan’ın Gülen’le görüştüğü iddiasını da sürdürdü

Seçim için geri sayım sürerken, siyaset sahnesi söz düellolarıyla devam ediyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bir TV kanalında CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili söylediklerini izletmişti. İnce, Kırşehir mitinginde Erdoğan’ın farklı tarihlerde yaptığı ve “bizi aldatamazlar”, “aldatıldık”, “başta şahsım olmak üzere ve bütün Türkiye’yi aldattılar” sözlerinin yer aldığı videolarla karşılık verdi. İnce, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin geçmişte Erdoğan hakkında söylediği ağır sözleri de miting alanında izletti. “Erdoğan AK Parti’yi kurmadan Pensilvanya’da Fethullah Gülen ile görüştü” iddiasını yazan Erdoğan’a yakın gazetecinin ismini açıkladı.

TRT Daire Başkanı yazmış

Muharrem İnce, binlerce kişinin katıldığı Kırşehir mitinginde konuştu. İnce, kendisi hakkında Gülen’le görüşme iddiası nedeniyle dava açan Erdoğan’a cevap verdi. İnce, “Sen Fethullah Gülen’le görüştün mü partiyi kurmadan önce? ‘Görüşen namerttir’ dedi. ‘İspat etmezsen namertsin’ dedi bana. Dedim ki ona senin kimle gittiğini biliyorum. Adını açıklamıyorum çünkü ona zarar verme gücü var. Elimde bir kitap var. Nasuhi Güngör’ün kitabı: Yenilikçi Hareket… Erdoğan’ın yakın arkadaşı Nasuhi Güngör. Kitabın 89. sayfasını okuyorum. Erdoğan sen de dinle ama kumandayı duvara atma. ‘Erdoğan Mayıs 2000’de ABD’ye yaptığı gezide Pensilvanya’ya giderek Fethullah Gülen’le bir araya geldi…’ TRT Haber Dairesi Başkanı yaptığı kişi bunu yazmış” dedi.

‘İnce hastalığa yakalanacak’

“Sırayla açıklayacağım, mermilerimin hepsini kullanmam. Biraz acı çeksin” diyen İnce, “Merkez Bankası’nda yanlış olur, Muharrem İnce’de yoktur. Bir şey söylüyorsam o vardır, işkembeyi Kübra’dan atmam. Altını doldururum. Bu 25 günde İnce hastalığa tutulabilir” dedi. İnce, Erdoğan’ın videolarını izletti. İnce’nin, “Mitingde Kılıçdaroğlu’nu eleştirdiğim videoyu izletmiş. Ben söylediklerimin arkasındayım. Ne dediysem o. Eleştirebilirim, sen söylediklerinin arkasında mısın? Bakalım, verin 3 numaralı videoyu” sözleri sonrası Erdoğan’ın “Bizi kimse aldatamaz” dedikten sonra “Aldatıldık” ifadelerinin yer aldığı videolar mitingdeki ekranlara verildi. Bahçeli ile Erdoğan’ın birbirlerine söyledikleri ağır sözlerin yer aldığı başka bir videoyu ile AKP’nin içinden çıktığı Refah Partisi geleneğinin lideri Necmettin Erbakan’ın Erdoğan ve AKP’yi eleştirdiği video da izletildi. İnce, “Bugün çok film izleyeceğiz ama film mutlu sonla bitiyor” dedi. İnce, gökyüzüne beyaz güvercinler uçurduktan sonra miting için Kırıkkale’de de bir miting düzenledi.

Cnntürk’e tepki

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, CNNTÜRK’te konuştuğu sırada Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın iftar programı nedeniyle ara verildiği için canlı yayında kanala tepki gösterdi. Şirin Payzın’ın konuğu olan Özkan, yaklaşık yarım saat stüdyoda Erdoğan’ın konuşmasının bitmesini beklemek zorunda kaldı. Özkan, yayın başladığında “Ben yıllarca televizyonculuk yaptım böyle bir şey görmedim” diyerek tepki gösterdi.

Borç silme sözü

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Antep’te medya ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle biraraya geldi. Suriye’deki çatışma ortamının bitme noktasına geldiğini belirten Kılıçdaroğlu “30 milyar dolar onlar için para harcandı, helal olsun. Bu ülkenin, fakiri, fukarası, zengini herkes bir şekilde buna katkı verdi. Kendi ülkelerine dönmeleri gerekiyor” dedi. CHP lideri, iktidara geldiklerinde ilk iş çiftçinin faiz borcunu sileceklerini belirtti.

‘TRT payımızı ver’

Halkevleri, muhalefet adaylarına yeteri kadar yer vermediği ve kamu hizmeti yayıncılığını yerine getirmediği gerekçesiyle TRT hakkında şikayetçi oldu. Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığı’na ve TRT Genel Müdürlüğü’ne dilekçeyle başvuruda bulunan Halkevleri, elektrik faturasından alınan TRT katkı payının iadesini talep etti. Halkevleri MYK Üyesi Özge Ozan, “TRT kamu çıkarına yayın yapmak zorundadır. İktidarın çıkarına değil” dedi.
Editör: Haber Merkezi