Güzel bir pazar tatili dileğimle tüm dostlara Merhaba: günümüze uyar düşüncesi ile bir hikâye anlatmak(yazmak)ve sizlerle de paylaşmak istedim. Yıllarca birlikte yaşamış bir deve ile sahibinin hikâyesi şöyle olur: devenin sahibi Birgen devesine derki, ben sana 50 yıldır aşırı yük yükledim.

Güzel bir pazar tatili dileğimle tüm dostlara Merhaba: günümüze uyar düşüncesi ile bir hikâye anlatmak(yazmak)ve sizlerle de paylaşmak istedim.

Yıllarca birlikte yaşamış bir deve ile sahibinin hikâyesi şöyle olur: devenin sahibi Birgen devesine derki, ben sana 50 yıldır aşırı yük yükledim.

Tüm zorlukları sana yaşattım, dereden tepelerden hendeklerden geçirdim, her türlü eziyetlere maruz koydum. Artık seni azat ediyorum ve seni de helal ediyorum.

Tüm haklarım sana helal olsun. Sende beni helal et artık biri birimizden helalleşerek ayrılalım der. Deve sahibine döner derki; doğrudur tüm söylediklerin ve yaptığın eziyetlerin hepsi doğru; tüm bu dediklerini ve yaptıklarını helal ediyorum.

Ancak bir hakkım hariç, devenin sahibi düşünür, deveye döner ya bu bir hakkın hariç dediğin nedir ki helal etmiyorsun, söyleme bileyim.

Deve: sahibine bak ben bir deve idim, seninle kervana gidiyorduk ya, sahibi evet, işte özemen ben bir deve olmama rağmen sen beni kervanda EŞŞEĞİN arkasına bağladın ya, işte ben o hakkımı sana helal etmiyorum..

Buradan çıkarılacak dersleri, ana tema ve yorumları takdirlerinize sunuyorum. Hani deve gibi güçlü insanlarımızla yola çıktıklarımız, şimdi ise peşine takılıp medet umduklarımız, işte 50 yıl önce başlayan mücadeleden sonra gelinen noktada ki sorumluluk sahiplerini hiç kimse helal etmeyecek.

Saygılarımla