MUŞ ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ- Muş’un Varto ilçesinde bu yıl ilki düzenlenen Hızır Mekanı Doğa ve İnanç Festivaline Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz de katıldı.

Pazar gününe kadar sürecek olan festivale Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Eşit Başkanı Hüseyin Mat, Alevi Birlikleri Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Mustafa Aslan, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkanı Cuma Erçe, HDP Muş Milletvekili Gülistan Koçyiğit’in yanı sıra Varto Dernek başkanları da katılı. Akşam saatlerinde ise ilçe merkezine yapılan etkinlikte EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz bir konuşma yaptı. Akdeniz, hemşerilerinin daveti için teşekkür ederek, Varto’ya geldiği için mutlu olduğunu belirtti.

“YAŞLILIK PARASI İÇİN AKP ÜYELEĞİ DAYATILIYOR”

Doğanın ve Varto’nun talanına karşı halkla birlikte olduklarını söyleyen Akdeniz, “Dayanışma için buradayız. Burada kültür erozyonuna karşı halkımızla birlikteyiz. Onun için yanındayız, hep birlikteyiz” dedi. Birkaç gündür Varto’da köyleri gezerek, köylülerle, muhtarlarla görüşme yaptığını anlatan Akdeniz, 65 yaş üstü yaşlıların karşılaştığı haksızlığa dikkat çekti. Yaşlılara sosyal hizmetlerden yaşlılık parası almak için AKP üyesi olması şartı dayatıldığına dikkat çekeren Akdeniz bu duruma şu ifadelerle tepki gösterdi, “Bölge insanı hem Kürt hem de Alevi olduğu için merkezi kaynaktan eşit faydalanamıyor.” Akdeniz, iktidarın kayyum politikasını da eleştirerek, Varto’da halkın iradesine kayyum atandığını söyledi ve ekledi “Bölgedeki kayyum politikalarının son bulması, bölgede barışın sağlanması için ortak masaların kurulması gerekiyor.”

Hükümet politikasını eleştiren Akdeniz, bu politikalardan işçilerin, emekçilerin, köylülerin mağdur edildiğine vurgu yaptı. Konuşmasında laikliğe vurgu yapan Akdeniz, şunları söyledi: “Devlet camilerden elini çekmeli cemevlerine hiç girmemelidir. Laik demokratik bağımsız ve halkların bir arada eşit yaşadığı bir Türkiye için birleşmeliyiz. Halk ittifakı çalışmamız bunun içindir bütün halkımızı bu çalışmayı güçlendirmeye çağırıyoruz. Pir Sultan Abdal’ın dediği gibi ‘Yürü bre Hızır Paşa, senin de çarkın kırılır, güvendiğin padişahın o da gün gelir devrilir. Bozuk düzende sağlam çark olmaz ve bu çürümüş düzeni hep birlikte değiştireceğiz.” 

KOÇYİĞİT’TEN MÜCADELE ÇAĞRISI

HDP Muş Milletvekili Gülistan Koçyiğit etkinlikte konuş yaptı. Koçyiğit, “Biz Aleviler Muaviye karşı baş eğmeyen Hüseyinlerin yolundayız. Bu kadim topraklarda asimilasyona inkara karşı ikramınızdan dayanışmamızdan mücadelemizden vazgeçmeyiz” ifadelerini kullandı.(Kaynak: EVRENSEL)

Editör: Haber Merkezi