VAN - Van Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “1’inci Van Denizi Yüzme Festivali” için kentte gelen sporcular, yıkılmakla yüz yüze bırakılan Saint Thomes Ermeni Manastırı’nın üstüne çıkarak fotoğraf çekti, belediye ise bu fotoğrafı “renkli görüntüler” diye servis etti. 

MA'nın haberine göre; Kayyımla yönetilen Van Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “1’inci Van Denizi Yüzme Festivali” kapsamında kente gelen sporcu ve doğa aktivistleri kentin tarihi yerlerine götürüldü. Festivalin 3’üncü gününde Gevaş ilçesinin Altınsaç Mahallesi'nde bulunan 11’inci yüzyıla ait Saint Thomes Ermeni Manastırı da ziyaret edildi.  

Bakımsızlıktan yıkılmakla yüz yüze bırakılan manastırı ziyaret eden sporcu ve konuklar, fotoğraf çekmek için tarihi manastırın duvarlarına tırmanarak üstüne çıktı. Bu anlara ait fotoğraflar Van Büyükşehir Belediye’nin sayfasında “Van Denizi Yüzme Festivali Renkli Görüntülerle Sürüyor” notu ile paylaşıldı. 

Belediyenin servis ettiği fotoğraf ve görüntülerde kişilerin duvarlara tırmandığı ve kilisenin üstüne çıkarak fotoğraf çektikleri görülüyor.  

SAİNT THOMES ERMENİ MANASTIRI 

Van’ın Gevaş ilçesine bağlı Altınsaç Mahallesi'nde bulunan Saint Thomes Ermeni Manastırı (Altınsaç Kilisesi), yıllardır bakımsızlıktan yok olma tehlikesi ile karşı karşıya. Hz İsa’nın havarilerinden Aziz Thomas'a ait kutsal eşyaların saklanması amacıyla 11’inci yüzyılda inşa edildiği tahmin edilen kilise, Van Gölü güneyinde bulanan Beleko Dağı’nın Kuzeydoğu yamacındaki Varis Körfezi'ne bakan bir taraça üzerinde inşa edilmiş. Van’a 75, Gevaş’a ise 40 kilometre uzaklıkta bulunan kilise, daha önce defineciler tarafından tahrip edilmesi ve ahır olarak kullanılması ile gündem olmuştu. 

Editör: Haber Merkezi