HABER MERKEZİ- Ünlü yönetmen-senarist Çağan Irmak, "Gala geceleri, bir yönetmen ve yazar olarak kendimi çok çıplak hissediyorum" dedi. 

T24'ün haberine göre; Çağan Irmak’ın uzun bir aradan sonra yönetmenliğini yaptığı yeni filmi, 'Sevda Mecburi İstikamet"  bugün izleyicilerle buluşuyor. Filmde Irmak, izleyiciyi 70'lerden bugüne bir yolculuğa çıkarıyor. Mirsad Heroviç'in görüntü yönetmenliği yaptığı filmin müziklerinde ise müzisyen Teoman'ın imzası var.

Selçuk Yöntem, filmde Yeşilçam yıldızı Selim Erensoylu'yu, Selin Şekerci ise Selim Erensoylu'nun otizm spektrum bozukluğu (OSB) olan kızı Suna karakterini canlandırdı. Selim Ersoylu'nun gençlik yıllarını ise Kubilay Aka oynadı. 

Irmak'ın 4 yıllık projesi olan filmde, Elif Ceren Balıkçı, Günay Karacaoğlu, Nergis Öztürk, Şebnem Dönmez, Hilmi Cem İntepe, Selçuk Borak, Ali Savaşçı da yer aldı.

Çağan Irmak, filmin oyuncuları Selçuk Yöntem, Selin Şekerci ve Kubilay Aka, "Sevda Mecburi İstikamet" filmini Tv24 ekranlarında Muammer Brav'a anlattı.

Soldan Sağa: Muammer Brav, Selçuk Yöntem, Selin Şekerci, Kubilay Aka, Çağan Irmak

"Çok zamanlı bir hikaye"

"Bu sefer çok şey anlatan bir senaryo var elimizde" diyen Çağan Irmak, filmin senaryosuna dair, "Bu çok şeyin arasında kaybolmamaya çalıştım çünkü iki zamanlı giden bir hikaye. Hem 70'ler 80'ler tarafı var hem  bugün tarafı var. Aradaki o 20, 30-40 yılda neler olduğunu anlatan hem bir sinema sektörü var, hem bizim özel dediğimiz insanlar var. O yüzden bu kadar 'çok'un arasında daha sade bir yolu bulmaya çalıştım" dedi. 

"Gala geceleri bir yönetmen ve yazar olarak kendimi çok çıplak hissediyorum"

Irmak, çekimler sırasında bazı zor sahnelerde oyuncuların kendilerini, "çok çıplak" hissettiğini ifade ederek, "Mesela gala geceleri bir yönetmen ve yazar olarak kendimi çok çıplak hissediyorum. Çünkü kalbindeki her şeyi ortaya döküyorsun ve insanlar senin artık soğan zarı gibi içini görmeye başlıyorlar. Bu tabii hem çok büyük bir keyif hem beraberinde bir utanma duygusu getiriyor"  dedi.

Selçuk Yöntem ve Selin Şekerci

Filmin konusu

'Sevda Mecburi İstikamet', 1970'li yıllardan 2000'lere uzanan bir yol hikayesini konu alıyor. "Sevda Mecburi İstikamet", ünlü bir oyuncunun kızıyla olan yarım kalmış hikayesini tamamlamak için çıktığı yolculuğu beyaz perdeye taşıyor.

Editör: Haber Merkezi