ŞEYTAN İLE KÜRD

Bir Müslüman Allah'ın kulu bir gün Allaha yalvarmış 'ben şeytanı görmek istiyorum demiş'rüyamda da olsa razıyım der.

Rüyasında bir gece derviş gibi köy köy ova dağ vadi gezmeye çıkmış ,yeşil bir vadide çimlere oturmuş saz çalıp söyleyen yakışıklımı yakışıklı, babayiğit 30-40 yaşlarında bir insan görmüş. Bu güzel insanı biraz dinleyince hayran kalmış. Adam da buyurun otur demiş ,adam oturmuş ,saz çalan sormuş hayırdır, nerden gelir nereye gidersin.

Adam doğrusu demiş ben şeytanı görmek için arıyorum demiş. Saz çalan demiş sana bir doğruyu söyleyim mi ?

Adam söyle demiş.

Şeytan benim demiş. Olamaz yahu sen bu kadar güzel bu kadar yetenekli nasıl olur.

Şeytan demiş dünyada 6 milyar kişi sana kara çalarsa güzelliğinden tek eser bırakmazlar bizimde o mesele. Dünyada ve Türkiye'de Kürtler o kadar öcü gösteriliyor ki kendi anadilini konuştuğu için linç edilip öldürülüyor. Halepçe'de on bin insan kimyasal bombayla öldürüldü bütün dünya sesiz kaldı. Hani Lahey adalet divanı kime adalet ?

Abuzeyit Batmandan Antalya'ya uzun yıllar çalışmaya gitmiş .

Bir gün kara oğlan parkında bir çay ocağında otururken yanına oturan 40 yaşlarında o zaman kendisine göre yaşlı bir Antalyalı vatandaşa çay ikram ediyor. Vatandaş çayını içiyor,Abuzyite soruyor sen nerelisin diye.

Abuzeyit ben Batmanlıyım diyor. Adam siz vatan hainisiniz askerimizi öldürüyorsunuz ,eşkiyalık yapıyorsunuz diyor.

Abuzeyit sen nerden bunların doğru olduğunu biliyorsun, kimden duydun der. Gazeteler televizyonlar söylüyor der. İkisini yakın mesafeden izleyen daha yaşlı bir adam yanaşıyor selam veriyor.Abuzeyit buna da bir çay ikram ediyor. Adam nerelisin diyor,Abuzeyit Batmanlıyım diyor. Adam Abuzeyitin eline sarılıp öpüyor insanlık kaldıysa o topraklarda vardır.

1953 yıllarında demir yollarında işçi olarak çalışıyordum .

Diyarbakır-Bismil 'de sinan köprüsünü yaparken 'biz açlıktan bitkin kırılırken tandırlarda ekmek pişiren anneler ekmek çıkarıp bize verirlerdi .

Hiç unutmam der.

Birinci tepki gösteren adama gidip görmek lazım görmeden söyleyenlere inanmak doğru değildir der.

işte Kürdün derdi de böyledir .

Huyu suyu güzel mert yiğit olmuşsa da kara çala çala öcü belletmişler 'tanımayan herkese...

Dünyanın yüz karası insanlığın baş belasını yenip dünyayı bu kafa kesen canilerden kurtaran yine Kürtler ama buna rağmen ışidi tercih edip Kürdü düşman beleyenler vardır.

Editör: Haber Merkezi