KÜRT SORUNU  ?

Türkiye'de bir trajedidir. Bugün İstanbul'da Anadolu-Yakasından Avrupa yakasına geçerken metrodan Türkçe ve Arapça yazıyla ok adresi gösteriyordu. Yine Hayvan hastanesini Anadolu yakasında resmini çektim. Türkiye'de 25 milyon Kürt ve Kürdistan coğrafyasının bir insanı olarak utanç duydum. Rumların,Ermenilerin,İtalyanların ,Fransızların okulları vardır.Türklerin Anadolu'ya yerleşmelerine en büyük desteği veren 25 milyon Kürdün anadilde eğitim hakkı yok. Tek bir okullu yok.Hiçbir statüsü yoktur.
Her seçim yaklaştığında Kürt kardeşliği vurgusu işlenmeye başlıyor.
Yeter artık hani yumurta mı tavuktan ,Tavuk mu yumurtadan olur tartışmasını başlatırcasına bir kötü niyetli tartışma ile Kürtleri oyalamaya çalışıyorlar.
Kürt bütüne tekabül eder.
Bu sorunun bütün muhatapları göz ardı edilemez. Gerçekten Kürtler ne istiyor?
Başlığıyla Diyarbakır'da bir stadyumda bir konferans veya forum düzenleyin Kürt kurumları 'aydınları 'yazarları 'siyasetçileri 'akil insanları 'iş insanları katılım sağlasın söylesinler sizde bu 25 milyon halkın haklarını yaşamalarına saygı duyarsınız.
Bırakın Kürdü Kürten öğrenin 'Lazı lazdan'çerkezi Çerkez'den kimse kimsenin adına konuşmasın insani desteğini esirgemesin .
Kendini de Kürdün ağabeyi görmesin.
Muhatap İmralı'mı 
HDP ve DEMİRTAŞ mı sorusu polemik yaratmaktır.
Bunların hepsinin de ağırlığı vardır. Hiç birisi birisini bertaraf etme gibi lüksü yoktur.
Barış savaşan iki taraf arasında olur.
HDP Demokratik siyasal iradeye sahiptir sorunun çözümünde köprü rolü oynar. TBMM de yasaların ortak akıl perspektifinde düzenlenmesinde temsiliyet yürütür.
Muhatap sayın Öcalan dır.
Veya muhatap Demirtaş veya HDP,dir .ikilemini deşmek Kürtleri ayrıştırmaya sürüklemektir. Sayın Öcalana da ,Demirtaşada düşen rol vardır. Bunların ortak akıl öngörüsüyle bu soruna katkıları büyük olacaktır.
Bunum için Kürt liderleri karşı karşıya götüren söylemler doğru bir anlayış değildir.
İyi niyetli görmüyorum.
Bu söylemleri Yüksekova da bir mizah ile sonlandıralım.
Yüksekovada bir evde çocuk hastalanmış baba Allahım iki keçi kurban edeceğim çocuğum iyleşirse diyor.Birde ne görsün çocuğun ateşi yükseliyor.Allahım evde ne varsa sadaka yapacağım fakir fukaraya dağıtacağım.Evin hanımı kocasına ne yapıyorsun kör olasın bize bir şey bırakmadın .
Adam karı hele dur oğlanı kurtaralım ondan sonra bir çöp vermem merak etme sen.
Türkiye'de siyasi partiler AKP,CHP,MHP,İYİ Parti, Gelecek Partisi, Deva partisi bunların hepsi Kürt sorunu noktasında hak olarak Kürtlere bir nohut kadar hak vermezler.
Güven vermekten yoksundur.
Kürtler artık hiç kimsenin aklıyla hareket etmemeli ulusal iradesini birleştirerek ortak akıl ile Türk'Arap'Fars ne hakka sahipse Kürdün de buna hakkı var.
Yoksa Türk uçağa binme hakkına sahip Kürde otobüs binme hakkı sınır koymak ve buna razı etmek eksik ve yetmezlik olur Kürt için.
Kürt devletsiz bir halk olsa da dünyada saygınlığı olan dik ve canlı bir halktır.
Özgüvensiz Kürt köle Kürttür Özgür Kürt lazım bize köle Kürt değil.
Başkasının aklıyla hareket eden değil.

22/9/2021
Kahraman Oğuz

Editör: Haber Merkezi