İZMİR- İzmir’de bir araya gelen üniversite öğrencileri, Boğaziçi Üniversitesi’ne Melih Bulu'nun kayyım rektör olarak atanmasını protesto ederek, “Boğaziçi direnişini İzmir’de büyüterek selamlıyoruz” dedi.

MA'nın haberine göre; İzmir'de bir araya gelen üniversite öğrencileri, Boğaziçi Üniversitesi’ne Melih Bulu'nun kayyım olarak atanmasını protesto etmek için Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya Hakların Demokratik Partisi (HDP), İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu, HDP İzmir İl Eşbaşkanı Besriye Tekgür ve Kadir Baydur'un yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.  "Boğaziçi Üniversitesi Yalnız Değildir" pankartının açıldığı açıklamada "Üniversiteler bizimdir, bizimle özgürleşecek", "Her yer  Boğaziçi her yer  direniş", "Kayyum Rektör istemiyoruz" ve "Gençlik, Kayyum Rektörlere biat etmeyecek, gözaltılarla yılmayacak" dövizleri taşındı. "YÖK, polis, medya, bu abluka dağılacak" sloganın atıldığı açıklamayı üniversite öğrencileri adına Pınar Üste okudu.

'FAŞİST SALDIRILARA KARŞI BİRARADAYIZ'

Akademiye yapılan saldırıların Boğaziçi Üniversitesi ile sınırlı kalmadığını ifade eden Üste,  20’yi aşkın üniversiteye 2015 yılından beri iktidarın kayyım rektör atadığını kaydetti. AKP kayyım rektör projesinin İzmir’de de Ege Üniversitesi’ne Necdet Budak’ın ve Dokuz Eylül Üniversitesi’ne Nükhet Hotar’ın atanmasıyla devam ettiğini aktaran Üste, “Bu ülkede çıplak arama yok diyenler, bu hukuksuz gözaltında 2 arkadaşımızı çıplak aramaya zorladı. Bütün hukuk normlarını çiğneyerek arkadaşlarımızı gözaltına alan iktidar, net bir şekilde acizliğini göstermiştir. Tüm bu faşist saldırılara karşı bizler bir aradayız” dedi.

Boğaziçi direnişini İzmir’den büyüterek selamladıklarını belirten Üste, “Üniversite biat etmeyecek” diye konuştu.

'TEK ADAM REJİMİ HER GÜN BİR DARBE GERÇEKLEŞTİRİYOR'

Açıklama ardından konuşan HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay ise, ülkeyi tek adam rejimine çevirmek isteyenlerin her gün bir darbe gerçekleştirdiklerini belirterek, “Boğaziçi Üniversitesi’ne AKP'li bir kadronun atanması Diyarbakır'dan, Mardin'den, Siirt'ten sonra yeni bir kayyum atamasıdır. En son dernekler için çıkarılan anti demokratik yasalardaki kayyum ataması gibi sürecin bir parçasıdır. Bu uygulamalar toplumun adına demokratik haklarının ellerinden alınmasıdır. Üniversite öğrencileri AKP'li bir patronun kayyum darbesine karşı ses çıkaracaktır. Boğaziçi Üniversitesi bu güne kadar demokratik özerk yapısını benimsemiş bu çabaya herkesin saygı göstermesi gerekir" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi