ANKARA – Kendisini tehdit eden Alaattin Çakıcı'nın MHP Başkanı Devlet Bahçeli tarafından savunulmasını eleştiren CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, “Meşru bir siyasi partinin yeraltı dünyasını savunması, belki de bir ilktir” dedi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve Birleşik Kamu İşgörenleri Sendikaları Konfederasyonu (Birleşik Kamu-İş), organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’nın tehdit ettiği Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek ziyaretinde bulundu. Kılıçdaroğlu, KESK Eş Başkanı Mehmet Bozgeyik ile Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Mehmet Balık'ı ve beraberindeki heyetleri ayrı ayrı kabul etti.

İlk olarak Bozgeyik ve beraberindeki heyeti parti genel merkezinde kabul eden Kılıçdaroğlu, görüşmede Çakıcı'nın kendisine yönelik tehdit içerikli mektubunu ve Çakıcı'yı savunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi eleştirdi. Kılıçdaroğlu, “Meşru bir siyasi partinin yeraltı dünyasını savunması, yanında olduğunu ifade etmesi belki de bizim Cumhuriyet tarihinde bir ilktir. Dolayısıyla böylesine vahim bir tablo, aslında Türkiye'deki devlet yönetimindeki savrulmayı gösteriyor. Devletin iyi yönetilmediğini, savrulduğunu, belli grupların, belli odakların devleti yönlendirdiğini açıkça gösteriyor” dedi.

KILIÇDAROĞLU: TÜRKİYE AYNI SÜRECE SOKULMAK İSTENİYOR

Düşünce özgürlüğünü, demokrasiyi ve farklı düşüncelere saygıyı savunduğunu belirten Kılıçdaroğlu, siyasi partiler arasında çekişme, tartışma olabileceğini, hatta bu tartışmaların bazen oldukça sert zeminlerde gerçekleşebileceğini belirtti. Kılıçdaroğlu, geçmişte bu duruma benzer bazı olaylarda çok sayıda insanın yaşamını yitirdiğini ve büyük acıların yaşandığını hatırlatarak, Türkiye'nin aynı sürecin içine tekrar sokulmak istenildiğini belirtti.

BOZGEYİK: ÇAKICI'NIN TEHDİDİ PROVOKASYON

Bozgeyik, görüşmenin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Çakıcı'nın Kılıçdaroğlu'na yönelik paylaşımını kınadıklarını belirterek bu tehdidin Kılıçdaroğlu'nun şahsında Türkiye'deki tüm muhalefete yapıldığını ve demokrasinin gelişmesini engellemeye dönük bir provokasyon olduğunu ifade etti. Bu tür hadiselerin tekrar yaşanmaması için dayanışma içinde mücadele edilmesi gerektiğini vurgulayan Bozgeyik, Türkiye'de yargı “reformunun” gündeme geldiği bir dönemde tehdit içerikli bir mektubun kamuoyuna yansımasının gelecek dönemde toplumu daha fazla korkuya sevk edeceğini söyledi. Bu konuya yönelik yasal işlemlerin acilen yerine getirilmesini talep eden Bozgeyik, “Bu çerçevede Sayın Kılıçdaroğlu ile dayanışma içinde olduğumuzu ifade ettik, kendilerine bu konuda önümüzdeki dönemde de gelişecek saldırılara karşı dayanışma içerisinde olduğumuzu açıkladık” diye konuştu.

(MA)

Editör: Haber Merkezi