Özalp Belediyesi Gelir- Gider tablosunu açıkladı

Özalp Belediyesi, şeffaflık politikası çerçevesinde, belediyenin gelir gider tablosunu afişleyerek belediye binasına astı. Belediye, önceki aylarda da aynı yöntemle belediyenin mali tablosunu kamoyu ile paylaşmıştı.

Özalp Belediyesi Ağustos, Eylül ve Ekim aylarına ait gelir gider tablosunu çıkararak Belediye binasına astı.Buna göre Belediyenin 3 aylık geliri 5.434 367,98 TL olurken, gideri de 4.693.430,66 TL olarak yansıdı. Söz konusu aylarda belediyenin önceki dönemlerden devredilen borç ve kredilerine karşın kesilen miktar ise 1.585.959,08 TL olarak saptandı. Gelir ile gider karşılaştırıldığında, yaklaşık 740.437,32 TL’lik meblağın belediye kasasında kaldığı dikkat çekiyor.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Belediye Eşbaşkanları Dilan Örenci ve Yakup Almaç, şu ifadeleri kullandı: “Göreve geldiğimiz süreden bu yana ne yapıp ettiğimizi hazırladığımız afiş ile Özalp halkıyla paylaştık. Halkçı ve Şeffaf belediyecilik anlayışı ile hareket eden bizlerin belediyenin mevcut durumunu halkımızla paylaşmak bizler için bir yükümlülüktür. Periyodik olarak belediyemiz mali durumunu pankart veya diğer yollarla halkımızla paylaşmaya, kendilerine bu yönlü hesap vermeye çalışıyoruz. Tabloda görüldüğü üzere kesintilere rağmen hizmetlerimiz aralıksız sürüyorken sonraki sezon için bütçe ve proje planlamamız da devam ediyor. ’’
Editör: Haber Merkezi